Παρασκευή 18/6/2021

Προσοχή στη γυμναστική κατ’ οίκον χωρίς σουτιέν

Η γυμναστική με όρους καραντίνας φαίνεται να βλάπτει σοβαρά το στήθος! Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμα και 20 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο χωρίς σουτιέν μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στους ιστούς του.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ειδικοί μεγάλης εταιρίας αθλητικών σουτιέν υποστηρίζουν ότι όσες αρχίζουν τώρα να τρέχουν είναι πέντε φορές πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό, αν δεν έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα και κινδυνεύουν με χαλάρωση των μαστών, κακή στάση του σώματος και πόνους στη μέση.

Εξήγησαν ότι ακόμα και 20 λεπτά τζόκινγκ χωρίς σουτιέν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, αφού οι μαστοί μπορούν να μετακινηθούν και 14 εκατοστά πάνω κάτω κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. «Το να μη φοράει μια γυναίκα αθλητικό σουτιέν ή να φοράει κάποιο που δεν εφαρμόζει καλά είναι πραγματικός κίνδυνος. Η μη προστασία των μαστών μας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα πόνου αργότερα» προειδοποιεί και η γυμνάστρια Τσάρλι Ράιτ.

«Ενα καλό σουτιέν θα μας βοηθήσει να θωρακιστούμε απέναντι στη βαρύτητα, που έχει την τάση να μας τραβάει προς τα κάτω και ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους μυς της πλάτης μας που προσπαθούν να μας κρατήσουν όρθιες. Επίσης θωρακίζουν τον ιστό του στήθους μας από την επαναλαμβανόμενη πίεση που δέχεται από τον ρυθμό του τρεξίματος» συμβουλεύει η Χάνα Γουίλιαμς, Βρετανίδα οστεοπαθητικός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ