Προσοχή στη γυμναστική κατ’ οίκον χωρίς σουτιέν

Must Read

Η γυμναστική με όρους καραντίνας φαίνεται να βλάπτει σοβαρά το στήθος! Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακόμα και 20 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο χωρίς σουτιέν μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στους ιστούς του.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ειδικοί μεγάλης εταιρίας αθλητικών σουτιέν υποστηρίζουν ότι όσες αρχίζουν τώρα να τρέχουν είναι πέντε φορές πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό, αν δεν έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα και κινδυνεύουν με χαλάρωση των μαστών, κακή στάση του σώματος και πόνους στη μέση.

Εξήγησαν ότι ακόμα και 20 λεπτά τζόκινγκ χωρίς σουτιέν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, αφού οι μαστοί μπορούν να μετακινηθούν και 14 εκατοστά πάνω κάτω κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. «Το να μη φοράει μια γυναίκα αθλητικό σουτιέν ή να φοράει κάποιο που δεν εφαρμόζει καλά είναι πραγματικός κίνδυνος. Η μη προστασία των μαστών μας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα πόνου αργότερα» προειδοποιεί και η γυμνάστρια Τσάρλι Ράιτ.

«Ενα καλό σουτιέν θα μας βοηθήσει να θωρακιστούμε απέναντι στη βαρύτητα, που έχει την τάση να μας τραβάει προς τα κάτω και ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους μυς της πλάτης μας που προσπαθούν να μας κρατήσουν όρθιες. Επίσης θωρακίζουν τον ιστό του στήθους μας από την επαναλαμβανόμενη πίεση που δέχεται από τον ρυθμό του τρεξίματος» συμβουλεύει η Χάνα Γουίλιαμς, Βρετανίδα οστεοπαθητικός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This