Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού Boeing που καταρρίφθηκε στην Τεχεράνη και κόστισε τη ζωή σε 176 ανθρώπους

Must Read

Στη Γαλλία έστειλε το Ιράν τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού Boeing που καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο πάνω από την Τεχεράνη και κόστισε τη ζωή σε 176 ανθρώπους, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μοχσέν Μπαχαρβάντ.

«Τα μαύρα κουτιά μεταφέρθηκαν στο Παρίσι χθες από αξιωματούχους της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και από έναν δικαστή και η αποκρυπτογράφησή τους θα ξεκινήσει την Δευτέρα», είπε ο Μπαχαρβάντ, που είναι αρμόδιος για δικαστικές και διεθνείς υποθέσεις.

Στις 11 Ιανουαρίου οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι τρεις ημέρες νωρίτερα κατέρριψαν «κατά λάθος» το αεροσκάφος της Ukraine International Airlines που εκτελούσε την πτήση PS 752 από την Τεχεράνη για το Κίεβο, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Οι επιβαίνοντες, 176 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ιρανοί και Καναδοί, σκοτώθηκαν.

Στα τέλη Ιουνίου η γαλλική Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) έκανε γνωστό ότι το Ιράν ζήτησε επισήμως τη βοήθειά της για να επιδιορθώσει και να κατεβάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών. «Η γαλλική κυβέρνηση είχε πολύ καλή συνεργασία με την ιρανική αντιπροσωπεία, για την οποία ευχαριστώ τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά το Μπαχαρβάντ.

Η ανάλυση των μαύρων κουτιών αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου. Ο Ιρανός υπουργός είχε ισχυριστεί τον Ιούνιο ότι η αποστολή των μαύρων κουτιών καθυστέρησε λόγω της πανδημίας που είχε πλήξει τη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έκθεση της ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που είδε το «φως» της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, η κακή ρύθμιση στρατιωτικού ραντάρ, που οδήγησε στην ανείπωτη τραγωδία, αποδίδεται σε ένα «ανθρώπινο σφάλμα».

«Υπήρξε μια παράβαση λόγω ανθρώπινου σφάλματος στην διαδικασία διακρίβωσης ενός συστήματος ραντάρ, από την οποία προκλήθηκε ένα σφάλμα 107 μοιρών στην περιοχή κάλυψης από το εν λόγω σύστημα, κάτι το οποίο δεν επέτρεπε πλέον την σωστή καταγραφή της πορείας των αντικειμένων εντός του πεδίου του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση αυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This