Οι μαθητές πήραν τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ

Must Read

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από ακραία βία, μαθητές λυκείου του Χονγκ Κονγκ και διαδηλωτές, σχημάτισαν το πρωί ανθρώπινες αλυσίδες με σκοπό να εμποδίσουν την κίνηση των συρμών του μετρό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος για την δημοκρατία.

Το Πεκίνο έχει πληθύνει τις ενέργειες εκφοβισμού, με την πραγματοποίηση ασκήσεων στα σύνορα και την άσκηση πιέσεων επί των επιχειρήσεων του Χονγκ Κονγκ.

«Το τέλος είναι κοντά» προειδοποίησε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua για τις κινητοποιήσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η απειλητική προειδοποίηση δεν εμπόδισε το πρωί της Δευτέρας τους διαδηλωτές, ντυμένους στα μαύρα, να βάλουν και πάλι στόχο το μετρό, βασικό άξονα για τη λειτουργία του Χονγκ Κονγκ, εμποδίζοντας το κλείσιμο των θυρών των συρμών σε ορισμένους σταθμούς.

Ταυτόχρονα, μαθητές λυκείων σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τα σχολεία τους φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και προστατευτικά γυαλιά.

«Το Χονγκ Κονγκ είναι το σπίτι μας. Είμαστε το μέλλον της πόλης και πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες για να την σώσουμε», δήλωσε μία 17χρονη μαθήτρια.

Το κίνημα ξεκίνησε τον Ιούνιο από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά νομοσχεδίου που επέτρεπε την έκδοση πολιτών του Χονγκ Κονγκ προς την Κίνα. Από τότε το κίνημα μεγάλωσε εμπλουτίζοντας τις διεκδικήσεις του, με την καταγγελία της υποχώρησης των ελευθεριών και την αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου στις εσωτερικές υποθέσεις της περιοχής κατά παραβίασιν της αρχής «Μία χώρα, Δύο συστήματα» που προβλέπεται από την συμφωνία της επιστροφής του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία το 1997.

Διαδηλωτές κάλεσαν επίσης σήμερα σε γενική απεργία, χωρίς ανταπόκριση μέχρι το μέσον της ημέρας ενώ οι φοιτητές προγραμματίζουν νέα διαδήλωση το απόγευμα και δεκαπενθήμερο μποϊκοτάζ στα μαθήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This