Μαύρος Δεκαπενταύγουστος για τον Κυριάκο

Δελφίνοι από το πουθενά αλωνίζουν την επικράτεια…

Must Read

Οι εξελίξεις κατέστησαν σαφές στο εσωτερικό της Ν.Δ. ότι ο Κυριάκος δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Η τελευταία του ελπίδα πέθανε μαζί με το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όπου το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε από εν δυνάμει κυβερνητικό υποστηρικτή μιας νέας πρωθυπουργικής θητείας Μητσοτάκη σε ταφόπλακα της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Η προσπάθεια που γίνεται για την επανάκαμψη του Ανδρέα Λοβέρδου τις τελευταίες ημέρες, δεν φαίνεται να έχει καμιά επιρροή στο επαναδιαμορφωμένο εκλογικό σώμα του Κινήματος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Λοβέρδος θα ενταχθεί στην Ν.Δ. συμπαρασύροντας όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Σε αυτό το σκηνικό, οι «καρχαρίες της δεξιάς» που παραδοσιακά μυρίζονται πρώτοι το αίμα, έχουν ξεχυθεί σε λαγκάδια και ραχούλες, χωριά και πανηγύρια, ώστε να οργανώσουν την επόμενη μέρα της παράταξης. Λόγω μάλιστα των πρόσφατων εξελίξεων, στο Μαξίμου επικρατεί μία απόλυτη συσκότιση για τις κινήσεις των δελφίνων αλλά και των υποστηρικτών τους, αφού πλέον η φυσική τους παρακολούθηση είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σπορ.

Το πιο ανησυχητικό είναι η απόλυτη σιγή που επικρατεί στο Μέγαρο. Δεν χτυπάει πλέον ούτε τηλέφωνο από τους γνωστούς δημοσιογράφους – πληροφοριοδότες, που έσπευδαν με πάθος και προθυμία να ενημερώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο για την παραμικρή ενέργεια κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Ποιος νοήμων δημοσιογράφος άλλωστε θα πάρει τηλέφωνο τον Γεραπετρίτη για να τον ενημερώσει π.χ τι κάνει αυτή τη στιγμή η Όλγα; Ούτε για αστείο…

Ο Κυριάκος λοιπόν κάνει το τελευταίο το προσκύνημα στην Τήνο ως πρωθυπουργός, με το επικοινωνιακό επιτελείο να προσπαθεί να του δώσει ανάσες αυτοπεποίθησης και την εξαιρετική κυρία που αριστοτεχνικά βρέθηκε δίπλα στον πρωθυπουργό παρα τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας να του τονώνει την ψυχολογία λέγοντας του ότι είναι «πάρα πολύ όμορφος».

Ακόμα και τα «πρόσφατα» γεγονότα στον Έβρο, που φυσικά δεν είναι καθόλου πρόσφατα αλλά ήρθαν στην επικαιρότητα μαζί με την αποκάλυψη ότι άλλα επτά – οκτώ πολιτικά πρόσωπα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση επί Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να παρέσυραν κάποιους συριζαίους και να συσπείρωσαν ένα κομμάτι των μητσοτακικών, είναι όμως αδύνατο να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι επόμενες εβδομάδες λοιπόν θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας. Οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν και θα δίνουν προβάδισμα στη Ν.Δ. θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για να γίνει κάποια κίνηση κατά του Κυριάκου, οι εκλογές όμως θα προκαλέσουν ορυμαγδό εξελίξεων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δίπολα για την μάχη της διαδοχής. Πόσο και εάν ο Κυριάκος καταφέρει να ελέγξει τα ψηφοδέλτια και τις εκλόγιμες θέσεις, αυτά που θα ζήσουμε στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές δεν θα έχουν προηγούμενο.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και ο υπουργός ανάπτυξης έχει …αναπτύξει μία έντονη κινητικότητα έχοντας δημιουργήσει αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο εσωκομματικό στρατό μέσα στη ΝΔ. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους «διεκδικητές του θρόνου», που τόσα χρόνια δεν τολμούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον Άδωνη, όχι όμως την έλλειψη οξυδέρκειας…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This