Η «ρωσική αρκούδα» λόγω S-400 δεν θέλει κυρώσεις στον Ερντογάν

Must Read

Την αντίθεση της Μόσχας στα μέτρα που έλαβε η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας «ως γενικό κανόνα» διακήρυξε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κύπρο, Στανισλάβ Ασάντσι, τονίζοντας ότι η θέση της Ρωσίας απέναντι στο Κυπριακό δεν έχει αλλάξει.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων μια μέρα μετά από εκείνες του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρούσκο, στην εφημερίδα «Ιζβέστια», όπου αναφέρει πως το μόνο που θα καταφέρουν οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας από πλευράς ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι να χειροτερεύσουν τη μακρά διένεξη στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρέσβης εξήγησε ότι η χώρα του παραμένει ενάντια σε οποιεσδήποτε κυρώσεις δεν περνάνε από την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Μόνο αυτό το Σώμα έχει αρμοδιότητα να χρησιμοποιεί τέτοια όπλα», είπε.

Ο Ασάντσι είπε ότι οι κυρώσεις συνήθως επιφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικώς κάνουν χειρότερη την κατάσταση.

«Όλες οι διαφωνίες μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Η Ρωσία υποστηρίζει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού».

Καταλήγοντας, ο πρέσβης είπε ότι η θέση της χώρας του απέναντι στο Κυπριακό δεν έχει αλλάξει, υπενθυμίζοντας πως η Μόσχα δεν στήριξε τις μονόπλευρες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μόνο, βέβαια, που η χώρα του προμήθευσε με το πυραυλικό αεροπορικό σύστημα S-400 την Τουρκία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This