Μας πήραν στο…ψιλό οι Τούρκοι; Συμφωνήσαμε για τα ΜΟΕ αλλά σας απειλούμε!

Must Read

Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλλουν την Ελλάδα οι Τούρκοι με τις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνάς τους, Ταμέρ Ζιντζίρ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος για τις συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των υπουργείων Εθνικής Άμυνας Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ (στην Αθήνα μεταξύ 20-25 Μαΐου 2019 και στην Άγκυρα μεταξύ 18-20 Ιουνίου 2019), οι δυο χώρες κατέληξαν σε  συμφωνία για εφαρμογή 20 Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών καθώς επίσης και οι διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο υπουργών Εθνικής Άμυνας δημιούργησαν ένα εποικοδομητικό κλίμα και, μαζί με τα μέτρα που θα εξετάσουμε σε επόμενες συναντήσεις, θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο Αιγαίο», τόνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Από την άλλη, βέβαια, ο Ταμέρ Ζιντζίρ αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι συνεχίζονται με αποφασιστικότητα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο. Έρευνες, που, όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ χωρίς, φυσικά, την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο και για «τετελεσμένα στην περιοχή», τα οποία θα έπρεπε όλοι να σέβονται!

«Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα εντός της υφαλοκρηπίδας μας, καθώς και τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΤΔΒΚ (δηλ. του ψευδοκράτους) γύρω από την Κύπρο, τελούν υπό την προστασία μας. Τα πλωτά γεωτρύπανά μας, ο «Πορθητής» στα δυτικά, το «Γιαβούζ» στα ανατολικά, και το ερευνητικό μας πλοίο «Μπαρμπαρός», στα νότια της Κύπρου, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές που έχουν ανακοινωθεί. Για την ασφάλεια των πλοίων μας, σε περίπτωση ανάγκης, παρέχεται πλήρης υποστήριξη από φρεγάτες, κορβέτες, τορπιλακάτους, πλοία και αεροσκάφη της ακτοφυλακής, υποβρύχια, καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, o οποίος επανέλαβε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καμία απόφαση και καμία συμφωνία, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, δεν πρόκειται να έχει ισχύ και διάρκεια, ούτε πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια σε τετελεσμένα στην περιοχή μας».

Στο μεταξύ, τα κατεχόμενα πρόκειται να επισκεφθεί σε λίγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο θα συνοδεύουν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι τρεις αρχηγοί ξηράς, πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ θα έχει συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This