Νέα εμπρηστική δήλωση Ακάρ: «Ό,τι έγινε στην Κύπρο το ’74, θα γίνει και σήμερα αν χρειαστεί…»

Must Read

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κάνει την ίδια εμπρηστική δήλωση, προκαλώντας Κύπριους και Έλληνες με τον χειρότερο τρόπο!

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», διαμήνυσε εκ νέου ο Ακάρ σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ θέλησε να στείλει το μήνυμα πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά, αντιθέτως, θα υπερασπιστεί τα «δικαιώματά της»…

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμοΚανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς».

Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με πιο ήπιο τρόπο εκφράστηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο από την μικρασιατική καταστροφή, την επονομαζόμενη “Ημέρα της Νίκης” (Ζafer Bayramı).

«Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες», ανέφερε στο μήνυμά του.

«Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας «έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας» και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη, που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Όσον αφορά τις διεκδικήσεις της χώρας του σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δεν θα επιτρέψει τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This