Νέο ρεσιτάλ παραλογισμού της Τουρκίας με απειλές κατά της Ελλάδας!

Θέτει και πάλι ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και απαιτεί από τη χώρα μας να σταματήσει τη... σύναψη συμμαχιών!

Must Read

Νέες απειλές και προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, με το Yπουργείο Άμυνας της γείτονος να επιλέγει για ακόμη μία φορά να ανεβάσει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα ακόμη και για το ότι εξοπλίζεται!

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Πινάρ Καρά.
Χρησιμοποιώντας το γνωστό προκλητικό ύφος του, το τουρκικό υπουργείο ισχυρίστηκε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και για ακόμη μία φορά αναπαρήγαγε τον μύθο που καλλιεργείται στην Τουρκία, ότι η χώρα μας δρα υπό την «προστασία» άλλων χωρών που στοχεύουν την Τουρκία, επειδή… ζηλεύουν το «μεγαλείο» της: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές εξοπλιστικές της δραστηριότητες με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ακόμη ένα ρεσιτάλ παραλογισμού, η τουρκική πλευρά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει διαπράξει 2.321 παραβιάσεις στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να «ισοφαρίσει» το μπαράζ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα κατηγορεί τη χώρα μας επειδή εκτελεί ασκήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

«Η Ελλάδα δημιουργεί ψεύτικες θεωρίες περί απειλής της»

Οι απαιτήσεις όμως των Τούρκων δεν σταματούν στο να μας επιβάλλουν το εάν και με ποιους θα κάνουν ασκήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά προχωρούν περαιτέρω ζητώντας μας να σταματήσουμε ακόμα και τις διπλωματικές επαφές μας, καθώς ανάμεσα σε αυτά που… ζητεί από τη χώρα μας η Τουρκία είναι «να σταματήσει τις προσπάθειες σύναψης συμμαχιών με ορισμένες χώρες, δημιουργώντας ψεύτικες θεωρίες περί απειλής της». Φωτογραφίζοντας μάλιστα τη Συμφωνία με τη Γαλλία, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «αυτές οι απόπειρες συμμαχίας με χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ βλάπτουν τόσο την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς μας σχέσεις».

Και για να… ισχυροποιήσει τη θέση του, το υπουργείο επικαλείται και τις απόψεις κάποιων Ελλήνων «ακαδημαϊκών, διπλωματών, πολιτικών και απόστρατων αξιωματικών», που εκφράζουν και αυτοί την άποψη ότι οι εξοπλισμοί της χώρας μας είναι… μάταιοι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This