Στόχος η «καρδιά» του Αιγαίου – Νέα προκλητική τουρκική NAVTEX!

Αλλά εμείς θέλουμε και ξεκινάμε διάλογο...

Must Read

Ασκήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) στην καρδιά του Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα η Τουρκία, με νέα NAVTEX η οποία εκδόθηκε από τον Υδρογραφικό Σταθμό της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την προκλητική αναγγελία, η οποία εντάσσεται στο τουρκικό σχέδιο αφαίρεσης του δικαιώματος SAR από την Ελλάδα, στις 28 Ιανουαρίου δεσμεύεται για τις εν λόγω ασκήσεις από την Άγκυρα, θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Λέσβου!

Και με αντι-NAVTEX ελληνικής αναγγελίας λίγο αργότερα, η Τουρκία επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα «παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των Ψαρών και της Χίου»…

φωτό: onalert

Η κλιμάκωση είναι συνεχής από την τουρκική πλευρά, η οποία συνεχίζει με μανία και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και την εμπρηστική ρητορική.

Το αν στη νέα αυτή πρόκληση έπαιξε ρόλο ο εκνευρισμός της Τουρκίας για την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί…

Το τουρκικό μπουγιουρντί

Η ουσία είναι ότι οι γείτονες κάνουν και λένε ό,τι θέλουν χωρίς σοβαρό αντίλογο. Ή μάλλον, χωρίς καθόλου αντίλογο. Ίσα-ίσα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μετά από 11 χρόνια θα συνεδριάσει ξανά η Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας–Τουρκίας

Όσο χαμηλού επιπέδου (υπηρεσιακού) κι αν είναι αυτός ο διάλογος, δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται τέτοια κίνηση εν μέσω συνεχούς επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, εν μέσω αναθεωρητικών τάσεων που εκφράζουν σχεδόν καθημερινά ο Ερντογάν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη του και εν μέσω προκλήσεων σε αέρα και θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This