Έρχονται κυρώσεις-«ασανσέρ» ενάντια στην Τουρκία

Must Read

Από το καλοκαίρι γίνονταν οι διαβουλεύσεις για να τις επιβάλλουν,πάρθηκαν οι αποφάσεις, αλλά έφτασε ο χειμώνας κι ακόμα περιμένουμε… Ο λόγος για τις νομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία εξαιτίας της έκνομης δράσης της στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα στην Κυπριακή ΑΟΖ, που φαίνεται πως θα γίνουν πράξη από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα philenews, μαζί με την πρώτη λίστα των στοχευμένων μέτρων της ΕΕ – που αφορά συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας – επιδιώκεται και μια διαδικασία «ασανσέρ». Όσο, δηλαδή, θα κλιμακώνονται οι παράνομες ενέργειες των Τούρκων τόσο θα εμπλουτίζεται η λίστα με τις κυρώσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα προσεχή εικοσιτετράωρα δρομολογείται πολιτική συμφωνία των κρατών-μελών, που «θα αφορούν σε πρώτο χρόνο δύο υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη». Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνεδρία της αρμόδιας ομάδας εργασίας. Στόχος της ομάδας θα είναι εντός δύο περίπου εβδομάδων να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες νομικές πράξεις, προκειμένου να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως διαθέτουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Άγκυρας στην ΕΕ και απαγόρευση εισόδου σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος και το τουρκικό ΥΠΕΞ μέχρι σήμερα ήταν σίγουροι ότι η λίστα κυρώσεων της Λευκωσίας «θα παραμείνει κενή» (empty annex).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This