Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Έρχονται κυρώσεις-«ασανσέρ» ενάντια στην Τουρκία

Από το καλοκαίρι γίνονταν οι διαβουλεύσεις για να τις επιβάλλουν,πάρθηκαν οι αποφάσεις, αλλά έφτασε ο χειμώνας κι ακόμα περιμένουμε… Ο λόγος για τις νομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία εξαιτίας της έκνομης δράσης της στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα στην Κυπριακή ΑΟΖ, που φαίνεται πως θα γίνουν πράξη από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα philenews, μαζί με την πρώτη λίστα των στοχευμένων μέτρων της ΕΕ – που αφορά συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας – επιδιώκεται και μια διαδικασία «ασανσέρ». Όσο, δηλαδή, θα κλιμακώνονται οι παράνομες ενέργειες των Τούρκων τόσο θα εμπλουτίζεται η λίστα με τις κυρώσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα προσεχή εικοσιτετράωρα δρομολογείται πολιτική συμφωνία των κρατών-μελών, που «θα αφορούν σε πρώτο χρόνο δύο υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη». Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνεδρία της αρμόδιας ομάδας εργασίας. Στόχος της ομάδας θα είναι εντός δύο περίπου εβδομάδων να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες νομικές πράξεις, προκειμένου να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως διαθέτουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Άγκυρας στην ΕΕ και απαγόρευση εισόδου σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος και το τουρκικό ΥΠΕΞ μέχρι σήμερα ήταν σίγουροι ότι η λίστα κυρώσεων της Λευκωσίας «θα παραμείνει κενή» (empty annex).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ