«Φρούριο» οι Καστανιές Έβρου: Φθάνουν συνεχώς νέες δυνάμεις για να μπλοκάρουν τους 13.000 μετανάστες που πετάνε τουρκικά χημικά (video)

Must Read

Από όλη τη χώρα καταφθάνουν διμοιρίες ΜΑΤ για να μπλοκάρουν τους 13.000 μετανάστες, που έχουν κατακλύσει την περιοχή Καστανιές Εβρου, η οποία θυμίζει φρούριο.

Μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία το κλίμα εκεί παραμένει τεταμένο, καθώς οι μετανάστες κάνουν κατά διαστήματα… ντου, ώστε να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει 70 συλλήψεις χθες και άλλες 66 έγιναν την Παρασκευή, σε άτομα που μπήκαν παράνομα στη χώρα και εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τους στρατού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα».

Οι μετανάστες όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία πετάνε τουρκικής προελεύσεως χημικά στους Ελληνες αστυνομικούς.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).ανακοίνωσε πως: «Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά».

«Οι ομάδες οι οποίες εργάζονται κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων της Τουρκίας και της Ελλάδας (…) έχουν καταμετρήσει 13.000 ανθρώπους συγκεντρωμένους στα σύνορα στο Παζάρκουλε και στο Ιψάλα, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι οι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 3.000 και πλέον».

Ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από την Αδριανούπολη (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με σκοπό να περάσουν τα σύνορα μεγάλωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο επικεφαλής του ΔΟΜ στην Τουρκία Λάντο Γκβιλάβα ανέφερε ότι ο ΔΟΜ διανέμει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, όμως καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τόνισε πως είναι «ανήσυχος για τους πιο ευάλωτους και εκτεθειμένους» πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες προς την Ευρώπη την Παρασκευή, απειλώντας να αφήσει να περάσει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών αν δεν εξασφαλίσει ενεργή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπραντεφέρ της με τη Ρωσία στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε χθες Σάββατο: «Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες».

Δείτε επίσης: Αισχρά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα: «Η Ελλάδα θα γίνει Τουρκία και οι εκκλησιές της, όπως η Κωνσταντινούπολη!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This