Παρασκευή 7/5/2021

Η Europol προειδοποιεί: Η χαλάρωση των μέτρων θα αυξήσει την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Αύξηση μπορεί να παρουσιάσει η παράνομη διακίνηση μεταναστών, που είχε επιβραδυνθεί λόγω της πανδημίας, μετά την χαλάρωση των μέτρων στην Ευρώπη, όπως προειδοποίησε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

«Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν στη διάρκεια των περιορισμών λόγω του Covid 19, με τους μετανάστες να μην μπορούν σε ένα μεγάλο βαθμό να μετακινηθούν», ανέφερε σε έκθεσή της η Europol.

«Μια χαλάρωση των περιορισμών των ταξιδιών και της μετακίνησης θα έχει πιθανόν ως αποτέλεσμα μια αύξηση των κινήσεων των παράτυπων μεταναστών», προβλέπει η υπηρεσία.

Η Europol αναφέρει πως οι ενισχυμένοι έλεγχοι στα σύνορα της ΕΕ στη μετατόπιση των δραστηριοτήτων του λαθρεμπορίου από τις εναέριες προς τις χερσαίες και θαλάσσιες οδούς.

Κίνδυνος και για σεξουαλική εκμετάλλευση

«Μικρά σκάφη χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για το πέρασμα των ποτάμιων συνόρων. Οι μετανάστες εισέρχονται επίσης κρυμμένοι μέσα σε φορτηγά και εμπορικά τρένα που εξακολουθούν να διασχίζουν τα σύνορα», εξηγεί η υπηρεσία.

Επιπλέον, η Europol εξηγεί ότι οι περιορισμοί των μετακινήσεων στην Ευρώπη μπορεί να περιπλέξουν περαιτέρω την απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού στον αγροτικό τομέα και να αυξήσουν τη ζήτηση για παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε ορισμένες περιοχές.

Τέλος, η υπηρεσία φοβάται πως το κλείσιμο των επιχειρήσεων που προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες στις χώρες όπου αυτές οι δραστηριότητες είναι ρυθμισμένες θα εντείνει τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ