Τρίτη 27/7/2021

«Ναι» στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα, αρκεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ομάδα της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αναπτύσσεται με βάση πρόταση της Super League 1

Σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα επεξεργάζεται ομάδα της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όπως ανέφερε στην Ολομέλεια ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, προκαλώντας αίσθηση, η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League 1 είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους, διότι, όπως υποστήριξε, έτσι θα έχουν νωρίτερα περισσότερο κόσμο μέσα στα γήπεδα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό, με το οποίο συγχωνεύονται Super League 2 και Football League σε μία ενιαία κατηγορία, ενώ συστήνονται Β’ ομάδες για ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League ή στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να τονίζει πως «βάζουμε τέλος στο γαϊτανάκι των δανεικών παικτών που δίνονταν από μεγάλες ΠΑΕ σε άλλες ΠΑΕ για να αποκτήσουν εμπειρία».

Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως καταψήφισε το νομοσχέδιο, μιλώντας για φωτογραφικές διατάξεις και εξυπηρετήσεις. Σημειωτέον πως με το νομοσχέδιο επανέρχεται η διάταξη για την επαναφορά του ιδιώνυμου σε περιπτώσεις αθλητικής βίας, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να υπεραμύνεται της διάταξης, λέγοντας ότι, όταν αυτό εφαρμόστηκε επί υπουργίας Γιώργου Ορφανού, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα βίας κατά 80%, ενώ υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισιτηρίων στα γήπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο διαφώνησε, μιλώντας για «δόγμα νόμου και τάξη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ