Κυριάρχησε η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία

Must Read

Η ΑΕΚ τα είχε όλα στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Της έλειψε το γκολ και παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Παναθηναϊκό που εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται για την τακτική του να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες συνέθεσαν την εικόνα του ντέρμπι όλες από την πλευρά της Ένωσης. Ο Γιοβάνοβιτς στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τις αλλαγές του προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, αλλά το 0-0 παρέμεινε.

Η ΑΕΚ δεν είχε αντίπαλο μόνο τον Παναθηναϊκό. Είχε την ατυχία να χτυπήσει την ομάδα ίωση γεγονός που κράτησε στον πάγκο, αρχικά του Πινέδα και Σιμάνσκι. Στο ξεκίνημα του αγώνα (13′) τραυματίστηκε ο Ρότσα σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Μπερνάρ. Στη θέση του πέρασε ο Πινέδα που κλήθηκε να παίξει ως δεξιός μπακ – χαφ.

Και αγωνιστικά η Ένωση είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 3′ ο κορυφαίος του αγώνα Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα, αρχικά χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια την μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.  Στο 35′ νέο σουτ από τον Τσούμπερ η μπάλα (ξανα)χτύπησε στο δοκάρι στην επαναφορά ο Ελίασον έπιασε το σουτ, αλλά μπλόκαρε στη γραμμή ο Μπρινιόλι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, αλλά και ο Αθανασιάδης από την ΑΕΚ ήταν οι πρωταγωνιστές. Ο δεύτερος ήταν αυτός που έβαλε «στοπ» στην καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο 45′ όταν από φάουλ του Μπερνάρ, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά και ο πορτιέρε της Ένωσης μπλόκαρε.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ένας τελικός που όλοι περιμέναμε έγιναν… τρεις. Όσοι και οι αγώνες που θα γίνουν μέχρι να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες με τον Παναθηναϊκό να προηγείται σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω της κατάταξής του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στα θετικά η εικόνα των ποδοσφαιριστών με το σφύριγμα της λήξης. Έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο δίνοντας ένα σπάνιο – για τα ελληνικά δεδομένα – δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού.




Κίτρινη: 43′ Μάγκνουσον, 44′ Μουκουντί – 24′ Γιόνσον, 71′ Βίντα

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλίας)

Βοηθοί: Πέδρο Ριμπέιρο, Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλίας)

4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλίας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθήνας)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (88′ Βέρμπιτς), Τσέριν (46′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Κλεϊνσχέιλερ), Παλάσιος (72′ Τσοκάι), Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (21′ Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γαλανόπουλος (75′ Μάνταλος), Γιόνσον (69′ Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς (75′ Άμραμπατ), Ελίασον (75′ Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία.

H βαθμολογία

Οι επόμενοι αγώνες
Τετάρτη 3 Μαΐου
20:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
20:00 Άρης – Βόλος
20:00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Κυριακή 7 Μαΐου
20:00 Άρης – ΑΕΚ
20:00 Βόλος – ΠΑΟΚ
20:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Κυριακή 14 Μαΐου
20:00 ΑΕΚ – Βόλος
20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
20:00 Παναθηναϊκός – Άρης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This