Το τσουβάλιασμα θα το βρει μπροστά της

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβήθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της βίας και προτίμησε να στρουθοκαμηλίσει

Must Read

Το κλείσιμο των γηπέδων θα το βρει μπροστά της η σημερινή κυβέρνηση. Είναι ένα άδικο μέτρο, το οποίο τσουβαλιάζει τους πάντες και δεν τιμωρεί τον πραγματικό ένοχο. Ακόμα μία φορά η κυβέρνηση φοβήθηκε να δει κατάματα την αλήθεια! Φοβήθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της βίας και προτίμησε να στρουθοκαμηλίσει.

Ουσιαστικά τσουβάλιασε τους πάντες, αντί να δείξει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει πραγματικά. Προτίμησε να τιμωρήσει τον υγιή Έλληνα φίλαθλο στερώντας του το γήπεδο, αντί να τιμωρήσει παραδειγματικά τους χούλιγκαν και όσους κρύβονται πίσω από αυτούς. Το να κλείσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ως τις 12 Φεβρουαρίου είναι ένα μέτρο που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. 

Είναι θλιβερό να τιμωρούνται ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ για επεισόδια που έκαναν  οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Είναι θλιβερό να την πληρώνουν ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός, που δεν έχουν δώσει δικαίωμα ποτέ, επειδή ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ελέγξει την ΕΠΟ και έχει… ρωγμές στις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Γιατί αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όλα αυτά γίνονται γιατί ο Ολυμπιακός τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει ομάδα και δεν μπορεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, όπως στο παρελθόν. Αν είχε το πάνω χέρι, δεν θα κουνιόταν φύλλο. Όλοι οι άλλοι θα έκλαιγαν και οι Ολυμπιακοί θα έλεγαν «κάντε ομάδα να κερδίσετε και τη διαιτησία»!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, για άλλη μία φορά προτίμησε να πάρει μέτρα για τα μάτια του κόσμου, τα οποία και το πρόβλημα δεν λύνουν και -το κυριότερο- τιμωρούν ομάδες και κόσμο που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Η μοναδική λύση -και το γράψαμε και χθες- είναι η εφαρμογή του νόμου Κοντονή και το ιδιώνυμο του Ορφανού. Αν εφαρμοστούν αυτά, θα έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα για την πάταξη της βίας.

Όσο για τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να ανοίξουν τα γήπεδα, τα ανακοίνωσε από το καλοκαίρι και δεν τα εφάρμοσε ποτέ. Αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας και το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Μακάρι να τα κάνει τώρα και να μη μείνει ξανά στις εξαγγελίες.

Το πιο σημαντικό για εμάς είναι αυτά που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού. Μια σειρά από διοικητικά μέτρα, μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική Δικαιοσύνη.

Αν αυτά εφαρμοστούν, το βήμα για την ελαχιστοποίηση της βίας θα έχει γίνει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This