Αριστείδης Καμπανός: «Θρηνούμε λόγω της οπαδικής βίας και του τυφλού μίσους» – Τι είπε για τα μέτρα

«Οι επικεφαλής των ομάδων τους γνωρίζουν, πιθανόν να τους γνωρίζει και η αστυνομία», είπε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για το επεισόδιο στο Ρέντη

Must Read

Σχεδόν δύο χρόνια πέρασαν από το μοιραίο εκείνο βράδυ που ο Άλκης Καμπανός δέχτηκε τα άγρια χτυπήματα των χούλιγκανς, που έμελλε να του στερήσουν την ζωή και ο πατέρας του, Αριστείδης, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, μίλησε για την οπαδική βία και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι πέρασαν δύο χρόνια και θρηνούμε λόγω της οπαδικής βίας και του τυφλού μίσους. Είχαμε το Μιχάλη και τώρα έχουμε το παλικάρι από την αστυνομία που πήγε στην εντατική να του ευχηθούμε να αναρρώσει και με υγεία να επιστρέψει στην δουλειά του», είπε αρχικά ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

Σχολιάζοντας τα μέτρα της Πολιτείας ο κ. Καμπανός δήλωσε ότι υπήρχαν μέτρα από πριν τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ότι δεν ήταν επαρκή γιατί θρηνήσαμε τα θύματα. «Δεν είμαι εγώ εδώ για να κρίνω τα μέτρα. Όλα τα μέτρα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ουσιαστικά πήραμε πιο αυστηρά πράγματι η πολιτεία πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει», τόνισε.

«Κοινός παρονομαστής στους δράστες το νεαρό της ηλικίας τους»

Ο πατέρας του Άλκη εξήγησε πως το θέμα της βίας σε αθλητικούς χώρους δεν είναι μόνο θέμα πολιτείας αλλά όλων μας. «Είναι θέμα της αστυνομίας, είναι θέμα της δικαιοσύνης, είναι θέμα της ίδιας της κοινωνίας μας. Οι οικογένειες αυτών των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια δεν είδαν ότι τα παιδιά τους, ότι κάτι λάθος κάνουν κάτι στραβό, να τα νουθετήσουν… Κάτι λάθος υπάρχει σε αυτή την κοινωνία μας», σημείωσε και προσέθεσε:

«Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των επεισοδίων και με τον Άλκη και με τον Μιχάλη είναι το νεαρό της ηλικίας. Αντί η Ελλάδα να στηρίζεται στα νέα παιδιά, ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα νέα παιδιά τα έχουμε χάσει. Τα καθοδηγούν κουκουλοφόροι άνθρωποι για να κάνουν τέτοιες πράξεις».

Ο ίδιος έκανε σαφές πως οι ομάδες γνωρίζουν τους υποκινητές των επεισοδίων και πρέπει να τους αποβάλλουν από τους συλλόγους τους, για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα. «Πρέπει να τους αποβάλλουμε αυτούς ανθρώπους. Τα παιδιά επηρεάζονται από την οικογένειά τους, από το περιβάλλον. Πρέπει να τα μεγαλώσουμε με ηθικές αξίες. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση και δεν ήταν κρίση οικονομική, αλλά κρίση αξιών», επεσήμανε ο χαροκαμένος πατέρας.

«Την αστυνομία πρέπει να την αγαπάει και να τη σέβεται ο απλός πολίτης»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στους γονείς του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης, καλώντας τους «να αγκαλιάσουν το παιδί τους και να του πουν τι λάθος έχει κάνει».

«Την αστυνομία πρέπει να την αγαπάει και να τη σέβεται ο απλός πολίτης. Δεν πρέπει να τη φοβούνται. Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε την αστυνομία. Δεν πρέπει να τη βάζουμε απέναντι στο λαό. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τους νόμους και τις αρχές του κράτους», συμπλήρωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα μέτρα της Πολιτείας.

«Πρέπει να αλλάξουμε, να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται και παιδεία να δώσουμε στα παιδιά μας. Σε αυτό πάσχουμε σαν κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας. Έχουμε αφήσει τα παιδιά μας μόνα τους να μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα οι κακοπροαίρετοι και ανεγκέφαλοι να επηρεάζουν τα παιδιά μας».

«Οι επικεφαλής των ομάδων τους γνωρίζουν»

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση τι είναι αυτό που οπλίζει το χέρι ενός παιδιού επανέλαβε ότι τα παιδιά επηρεάζονται και υπεύθυνοι είναι οι κουκουλοφόροι και πραγματικοί καθοδηγητές τους οποίους γνωρίζουν οι διοικήσεις των ομάδων. «Οι επικεφαλής των ομάδων τους γνωρίζουν. Πιθανόν να τους γνωρίζει και η αστυνομία. Πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Να ξεκαθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από κακοποιά στοιχεία. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει», τόνισε και κατέληξε σημειώνοντας:

«Πρέπει κάποτε κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι οι ομάδες ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι οπαδοί που θέλουν να πάρουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή κάνοντας τέτοιες βίαιες πράξεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This