Τετάρτη 16/6/2021

Η ώρα των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Σε ποιους ζήτησαν να απορριφθούν τα ελαφρυντικά; (video)

Η ώρα των ποινών για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο αποφασίζει ποια θα είναι η τιμωρία τους, ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή. Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στην αγόρευση της για τα ελαφρυντικά, ζήτησε να απορριφθούν σχεδόν για όλους τους καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο, αφού συνεδριάσει, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τα ελαφρυντικά (αν υπάρχουν), οπότε η διαδικασία θα περάσει στη φάση των ποινών, όπου θα κριθεί το ύψος αυτών που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους κριθέντες ενόχους.

Η συνεδρίαση του τριμελούς Εφετείου ξεκίνησε με ένταση και αυτό διότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αντέδρασαν έντονα όταν η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά για την ηγεσία της ΧΑ και συγκεκριμένα για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και 4 ακόμα.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε να αναγνωριστεί μόνο ο σύννομος βίος στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Κουκούτση, Αλεξόπουλο ενώ είπε ότι: «θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Το τέλος της διαδικασίας των ποινών είναι η αρχή της πλέον κρίσιμης φάσης που θα κρίνει τις αναστολές.

Δείτε ακόμα: Μάγδα Φύσσα: «Εύχομαι να είναι και η σημερινή ημέρα σαν τη χθεσινή» (video)

Μετά την αναγγελία των ποινών το δικαστήριο δικαιούται να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιόν του απόντες κατηγορούμενοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ