Πώς ξεγλίστρησε από την ΕΛ.ΑΣ ο Χρήστος Παππάς – Τι έλεγε ο Μπαλάσκας για τη στιγμή της σύλληψης (video)

Must Read

Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από κύκλους της αστυνομίας, ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε ετοιμάσει ένα οργανωμένο σχέδιο συλλήψεων και μεταφοράς των καταδικασθέντων στις φυλακές. Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες, ότι άνδρες της ασφάλειας παρακολουθούσαν τα σπίτια και τις κινήσεις των κατηγορούμενων νυχθημερόν. 

Άφαντος ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ωστόσο, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ο οποίος έπρεπε να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα, είναι άφαντος από την 1η Οκτωβρίου, την τελευταία φορά που εμφανίστηκε δηλαδή στο ΑΤ Παπάγου.  Σύμφωνα με το βούλευμα του 2015, ο Χρήστος Παππάς, είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 1 φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του όπως επίσης και απαγόρευση κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του στου Παπάγου και στα Ιωάννινα όπου φέρεται να είχε διαφύγει όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν… πουθενά.

Ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν πρόκειται να εμφανιστεί κάτι που σκεφτόταν εδώ και καιρό, να διαφύγει μέχρι μέχρι το Εφετείο.

Δεν ήταν ύποπτος αλλά είχε εξαφανιστεί και το 2013

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Παππάς δεν είχε παραβιάσει ποτέ τους όρους, γι αυτό και δεν τον θεωρούσαν ύποπτο για φυγή, εξακολουθούσαν όμως να τον παρακολουθούν διακριτικά. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί για κάποιες ώρες και το 2013, όταν ανακοινώθηκαν εντάλματα σύλληψης  για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και η Αντιτρομοκρατική δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Ο ίδιος, προκειμένου να μην συλληφθεί, πήρε ταξί και εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ.

«Με το που θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο»

Σε δηλώσεις του αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε την ετοιμότητα της αστυνομίας για το σχέδιο συλλήψεων και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διαφύγει κάποιος: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το που θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο».

Ωστόσο, στη παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση είχε κάποιο κενό αν και οι αστυνομικοί είχαν λάβει σαφείς οδηγίες : «Η επιχείρηση που στήθηκε ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προσωπικά εκπροσωπώ τους αστυνομικούς και δεν καλύπτω τίποτα και κανέναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να το πληρώσει. Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Δείτε επίσης: «Δεν τον παρακολουθούσαμε» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά (video)

Για το θέμα της εξαφάνισης του Χ. Παππά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This