Πλησιάζει η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης απάτης σε βάρος της Societe Generale με κατηγορούμενη μια Ροδίτισσα

Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή

Must Read

Στο Πενταμελές Εφετείου Δωδεκανήσου εκδικάζεται στις 9 Νοεμβρίου και μετά από αρκετές αναβολές, η υπόθεση της 48χρονης Ροδίτισσας -που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως- για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απάτη στη γαλλική τράπεζα Société Générale και για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr πρωτοδίκως η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Το ιστορικό:

Μια 48χρονη κάτοικος Ρόδου προσκόμισε προς κατάθεση σε λογαριασμό της οκτώ επιταγές συνολικού ύψους 3.680.000 ευρώ (μέρος κατάθεσης ύψους 4.680.000 ευρώ) στις 13 Οκτωβρίου 2008. Έλαβε δύο μέρες μετά 680.000 ευρώ και την επομένη ακόμη 1.500.000 ευρώ.

Το ποσό είχε εμβασθεί την 9η Οκτωβρίου 2008 στον λογαριασμό της ως προκαταβολή των 9.000.000 ευρώ για την αγορά πολυτελούς ακινήτου στο οποίο είχε μερίδιο. Για την επικύρωση της συμφωνίας πώλησης, παρουσιάστηκε ιδιωτικό συμφωνητικό της 2ας Οκτωβρίου 2008 μεταξύ της 48χρονης και ενός Michel Fournier, εκπροσώπου της εταιρείας Societe Generale Deconstuction.

Μετά από 16 ημέρες, η Societe Generale ενημέρωσε ότι η συναλλαγή ήταν προϊόν απάτης σε βάρος της και η κάτοικος της Ρόδου κλήθηκε για εξηγήσεις, δηλώνοντας ότι τα 3.180.000 ευρώ είχαν ήδη επιστραφεί στον αντισυμβαλλόμενο, λόγω ματαίωσης της αγοραπωλησίας.

Η Societe Generale Deconstuction, όπως και ο Μichel Fournier, είναι άγνωστοι στην τράπεζα Société Générale, όπως υποστηρίχθηκε. Η κάτοικος Ρόδου από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για τη συναλλαγή των 4.680.000 ευρώ φέρει η τράπεζα και όχι η ίδια, ενώ η τράπεζα επέμεινε ότι η γυναίκα γνώριζε ότι δεν είναι δικαιούχος του επίμαχου ποσού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This