Έρευνα για τις δηλώσεις Κοντονή περί σκοπιμότητας στη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα

Ήταν κακούργημα, αλλά άλλαξε με το νέα Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Τις νέες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, περί σκοπιμότητας στη μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να διερευνήσει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Αφορμή αποτέλεσαν νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, μιλώντας για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα τον Ιούνιο του 2019, τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών.

Στη συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως, έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να κρίνει αν δικαιολογείται η ανάσυρση δικογραφίας που είχε σχηματιστεί με παλιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, έγινε μετά από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Για αυτές τις καταγγελίες του κ. Κοντονή είχε διαταχθεί έρευνα, δίχως να προκύψουν αξιόποινες πράξεις, με αποτέλεσμα η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, να καταλήξει στο αρχείο. Τώρα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να διερευνήσει, αν με αφορμή τις νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, δικαιολογείται η ανάσυρση της δικογραφίας για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, με όσα προαναγγέλλει με τις δηλώσεις του πως μπορεί να καταθέσει ο κ. Κοντονής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This