Σάββατο 24/7/2021

«Λουκέτο» στα δικαστήρια Πειραιά! Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς δίκες και τα αυτόφωρα

Τα αυξημένα κρούσματα έκλεισαν τα Δικαστικό Μέγαρο

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εργασιών του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης η διοίκηση του Εφετείου της πόλης, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊου τα οποία έφτασαν τα 11 μόλις μέσα σε μία εβδομάδα.

Με την υπ’ αριθμ. 44/2021 Πράξη της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά Αγγελικής Κόφφα, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εργασιών των δικαστηρίων της πόλης την Τετάρτη και την Πέμπτη 7 και 8 Απριλίου, ενώ το Πρωτοδικείο θα μείνει κλειστό και την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Οι προσωρινές διαταγές που έχουν χορηγηθεί σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και είναι προσδιορισμένες προς εκδίκαση στο παραπάνω διάστημα, παρατείνεται με απόφαση του Προέδρου Υπηρεσίας του κάθε δικαστηρίου που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

  • Οι ανακριτικές πράξεις θα διενεργούνται μόνο εφόσον αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα.
  • Τα αυτόφωρα πλημμελήματα θα εκδικάζονται μόνο με κατηγορούμενο που κρατείται, δυνάμει των διατάξεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Πειραιά Αγγ. Κόφφα για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων της πόλης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ