Τροχαίο στο Αίγιο: «Καίει» τον 28χρονο με την κατάθεσή της η συνοδηγός (video)

Must Read

Μέσα στα κλάματα, σε ένα διπλανό χωριό, εντόπισαν αστυνομικοί τη συνοδηγό του 28χρονου δόκιμου, που συνεπήρε και σκότωσε το νήπιο και τη γιαγιά του στο θανατηφόρο τροχαίο του Αιγίου.

Η κοπέλα -όπως αναφέρει το news247.gr- σύμφωνα με την κατάθεσή της «καίει» τον οδηγό του αυτοκινήτου, καθώς αναφέρει πως του ζήτησε επανειλημμένα να σταματήσουν, αφού έγινε το δυστύχημα, λέγοντάς του πως είχαν κάνει κακό και να μην φύγουν, αλλά εκείνος δεν άκουγε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν σε παραλία του Λόγγου τη στιγμή που προσπαθούσε να φτάσει σε σκάφος για να διαφύγει και όχι για να αυτοκτονήσει.

Όπως διέρρευσε, στο Τμήμα ήταν εξαιρετικά νευρικός κι ερειστικός. Μόνο η μητέρα του ήταν συγκαταβατική και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει κι εκείνον. Από την γενική του εικόνα οι αστυνομικοί πιστεύουν -πάντα σύμφωνα με το site- πως είναι πιθανόν να τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο σε αυτό θα δώσουν απαντήσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Το σίγουρο είναι πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν εξωφρενική σε σχέση με το δρόμο.

Τι είπε ο πραγματογνώμονας 

Ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας, Θωμάς Χόνδρος, επιβεβαίωσε μιλώντας στον Alpha ότι ο 28χρονος οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα. «Από τα πρώτα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν υψηλή. Το ατύχημα έγινε κάτω από πινακίδα ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων/ώρα στην είσοδο του οικισμού. Σημειώθηκε εκτροπή του αυτοκινήτου σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση επί του πεζοδρομίου της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της».

Τι λέει η υπεράσπιση

Ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του 28χρονου, ανέλυσε την υπερασπιστική γραμμή του, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Έτσι θα αποφύγουμε επώδυνες διαδικασίες. Ο οδηγός αναλαμβάνει την υπαιτιότητα, αλλά δυστυχώς τα θύματα δεν επιστρέφουν στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον 28χρονο να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να καθυστερεί να φρενάρει, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και ότι όσα έχουν γραφτεί για το αποτελέσματα των πραγματογνώμων δεν ισχύουν.

«Η τωρινή υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Είναι παράνομο να διαρρέει το οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση. Ακουσα να διαρρέει το αποτέλεσμα της έρευνας των πραγματογνώμων για υπερβολική ταχύτητα. Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν. Είναι προς διερεύνηση ακόμη. Είναι αδιανόητο να προκύπτουν δήθεν ειδήσεις για έρευνες που δεν έχουν ολοκληρωθεί», είπε.

Ο γνωστός δικηγόρος, έπειτα, επανέλαβε πως ο πελάτης του αναλαμβάνει την υπαιτιότητα του δυστυχήματος, αλλά ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός θα ήταν πιο ωφέλιμος για όλους. «Τα θύματα δεν μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή και εμείς αυτό που λέμε είναι πως επειδή οι διαδικασίες είναι πολλές φορές χρονοβόρες και σίγουρα επώδυνες μπορούμε να πάμε εξωδικαστικά. Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι όμως υπερασπιστικός ελιγμός, αλλά ειλικρινής πρόθεση».

https://vimeo.com/356591188

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This