«Στα μαλακά» η γυναίκα-αράχνη για το ραντεβού του ενεχυροδανειστή με τους δολοφόνους του

Του είχαν στήσει παγίδα μέσω του Facebook

Must Read

«Έσπασαν» τα ισόβια για την 31χρονη «γυναίκα-αράχνη» για τη ληστεία μετά φόνου του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

Η 31χρονη φερόμενη ως «γυναίκα-αράχνη» που αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύμα μέσω Facebook, λειτουργώντας ως δόλωμα, κρίθηκε ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών, καθώς και 5 έτη φυλάκισης για τη ληστεία.

Το προηγούμενο δικαστήριο την είχε καταδικάσει σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα για τη ληστεία. Όμως η υπόθεση ξαναδικάστηκε μετά από αναίρεση που άσκησε το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνοντας εν μέρει δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου.

Όπως έκριναν οι αρεοπαγίτες, η συνδρομή της νεαρής γυναίκας στο έγκλημα ήταν η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών. Για το λόγο αυτό δικάστηκε εκ νέου για απλή συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας και «έσπασαν» τα ισόβια με βάση τις ευνοϊκότερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αντίθετα οι τρεις συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε ισόβια για τη στυγερή δολοφονία, όπως και από το προηγούμενο δικαστήριο, καθώς και 10 έτη κάθειρξη για τη ληστεία.

Στις απολογίες τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους και ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως οι τακτικοί δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της Έδρας.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των κατηγορουμένων που είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο, άρχισαν να φωνάζουν και να ξεσπούν σε κατάρες. Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του 30χρονού ενεχυροδανειστή, θεωρείται η πρώτη υπόθεση ληστείας μετά φόνου που στήθηκε μέσω των social media στην Ελλάδα.

Η 31χρονη που αντάλλασσε μέσω του Facebook ερωτικά μηνύματα με το θύμα, λειτούργησε ως δόλωμα, πείθοντας τον να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος του στους τρεις συγκατηγορούμενους της, οι οποίοι τον λήστεψαν και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία, προκαλώντας του ασφυξία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This