Ελεύθερος ο κρεοπώλης που σκότωσε την 13χρονη Γιαννούλα – Ξεσπά η μητέρα της (video)

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή της οικογένειας Ρομά

Must Read

Ανατροπή στην υπόθεση του 37χρονου σήμερα κρεοπώλη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε μια 13χρονη Ρομά στην Άμφισσα το 2018.

Μπορεί ο κατηγορούμενος να δικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και τεσσάρων μηνών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, ωστόσο σήμερα το Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας μετέτρεψε τις κατηγορίες σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη με ποινή 5 χρόνια.

Οι τακτικοί δικαστές διαφώνησαν και εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί όπως έγινε σε πρώτο βαθμό ωστόσο οι ένορκοι είχαν άλλη άποψη. Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε δεχτεί τα σκάγια της καραμπίνας του κατηγορούμενου από το χωριό Βίνιανη, ο οποίος ενεπλάκη σε καβγά με έναν Ρομά και πυροβόλησε όπως λέει για εκφοβισμό. Ωστόσο τα σκάγια πέτυχαν το μικρό κορίτσι στο κεφάλι το οποίο έπεσε νεκρό. Ο 37χρονος είχε εξοργιστεί επειδή οι Ρομά χόρευαν στον δρόμο και δεν μπορούσε να περάσει για να πάει στον στάβλο που διατηρεί στο Προσήλιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε οργή στην οικογένεια της 13χρονης, με την μητέρα να ξεσπάσει και δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής Tlive ότι θα πάρει πίσω το αίμα της κόρης της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι η απόφαση «προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα» κα υπονομεύει την αξιοπιστία της λειτουργίας των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η αντίδραση της οικογένειας του κρεοπώλη, οι οποίοι μιλώντας στην εκπομπή ανέφεραν ότι δεν περίμεναν τέτοια απόφαση…

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της 13χρονης ήταν η αιτία που οι Ρομά ξεσηκώθηκαν και πραγματοποιήσαν εκτεταμένα επεισόδια και ζημιές στην πόλη στις 4 Ιουνίου του 2018.

https://vimeo.com/632054737

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This