Έφτασε στα δικαστήρια της Ευέλπιδων το τέρας – «Δεν σκότωσα την Τζωρτζίνα» είπε στον Λύτρα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με κουκούλα η μητέρα των νεκρών κοριτσιών - Αρνήθηκε τα πάντα στον Λύτρα

Must Read

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη θα βρεθεί αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε χθες το απόγευμα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία πέρασε αμίλητη το βράδυ της στη ΓΑΔΑ, πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

https://www.youtube.com/watch?v=dsYDMfGUHj4

Τι είπε στον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα

Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας ο οποίος μέχρι τώρα εμφανιζόταν πεπεισμένος ότι η εντολέας του είναι αθώα και δεν έχει κάνει κακό στα παιδιά της, επικοινώνησε μαζί της μετά τη σύλληψή της.

Ο ίδιος της είπε ότι θα παραιτηθεί από την υπόθεση μετά τα συνταρακτικά στοιχεία που δείχνουν την ενοχή της, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της: «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της είπε και εκείνη δεν απάντησε.

Ο δικηγόρος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτείται από την υπόθεση: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού»

Θα εξεταστεί για 13 εγκληματικές πράξεις

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», θα εξεταστεί από τους Αστυνομικούς για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές ενέργειες εις βάρος των τριών παιδιών της!

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας δείχνει «απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατό της».

Η μικρή δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, της κεταμίνης, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο και θα εξεταστεί και το πώς βρέθηκε στα χέρια της 33χρονης.

«…Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…», ανέφερε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο Μάνος Δασκαλάκης και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανός ρόλος τους στις δολοφονικές πράξεις, ή αν γνώριζαν κάτι για τα όσα συνέβησαν.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η υποψία των γιατρών»

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου μιλώντας στο Open σχολίασε πως οι γιατροί της πόλης νιώθουν «δικαιωμένοι», καθώς «από την πρώτη στιγμή υπήρχε η υποψία ότι κάτι συμβαίνει».

Όπως είπε, οι γιατροί προσπάθησαν να πείσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δει ψυχολόγο, αλλά παρενέβη ο Μάνος Δασκαλάκης:

«Υπήρχε μια μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς να πείσουν τη μαμά να δεχτεί ψυχολογική στήριξη. Δυστυχώς ο σύζυγος παρενέβη και το ζευγάρι αποφάσισε και είπε στους γιατρούς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προβούν σε κάποια τέτοια διαδικασία».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This