«Σκηνοθέτης» Φουρθιώτης στο… σκαμνί!

Πρόταση του εισαγγελέα να καθίσει στο εδώλιο ο έκπτωτος τηλεστάρ για τις επιθέσεις με βόμβα και καλάσνικοφ στο σπίτι του

Must Read

Το εδώλιο του κατηγορουμένου «δείχνει» στον Μένιο Φουρθιώτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, με την πρόταση- βόμβα να παραπεμφθεί σε δίκη και για τις δύο σκηνοθετημένες επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο!

Η πρώτη επίθεση, που είχε καταγγείλει στις Αρχές ο ίδιος ο παρουσιαστής, είχε γίνει με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ στις 16 Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του επί της οδού Ρόδων 13, όπου δεν βρισκόταν κάποιος. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Απριλίου, κάτοικοι της περιοχής είχαν καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης και είχαν αναφέρει ότι ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, με συνέπεια να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε εκραγεί αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια.

Στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να παραπεμφθεί ο πρώην παρουσιαστής σε δίκη για δύο κακουργήματα και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία, καθώς επίσης και για έξι πλημμελήματα. Αντίθετα, πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία.

Παράλληλα, ο κ. Μαστραντωνάκης εισηγήθηκε να παραπεμφθούν σε δίκη ακόμη τρία πρόσωπα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της συνέργειας σε αυτήν, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και άλλα. Τέλος, στην εισήγησή του ο εισαγγελέας πρότεινε να μη γίνει κατηγορία για το αδίκημα της έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών.

Το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται μέσα από μία μαρτυρική κατάθεση, σύμφωνα με την οποία ο υπόδικος Μένιος Φουρθιώτης σκηνοθέτησε τις επιθέσεις προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί. Ο μάρτυρας είχε ενημερώσει πολύ πριν από τις επιθέσεις τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ότι ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου αναζητούσε πρόσωπα από τον χώρο του υποκόσμου για να κάνουν επίθεση στο σπίτι του και, στη συνέχεια, να εκτελέσουν «συμβόλαιο θανάτου» κατά του Βαξεβάνη και ακόμη ενός δημοσιογράφου.

Κατόπιν, από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει ότι ο έκπτωτος τηλεαστέρας είχε πληρώσει δύο Ελληνες ποινικούς με το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Καθένας από αυτούς φέρεται ότι πήρε 20.000 ευρώ και, μάλιστα, ύστερα από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους είχε βρεθεί το ποσό των 31.000 ευρώ.

Σε βάρος του Φουρθιώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για πλαστογραφία μετά χρήσεως, με αφορμή την υπόθεση της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This