Τα δύο δυνατά «χαρτιά» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αύριο το υπόμνημα Πισπιρίγκου για Ιριδα - Μαλένα! Προσπάθεια ανατροπής του πορίσματος Καρακούκη - Καλογρηά

Must Read

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αύριο αναμένεται να κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές το υπόμνημα που έχει ετοιμάσει με τον δικηγόρο της αναφορικά με τους θανάτους της 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας. Το υπόμνημα της 33χρονης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα εντάξει σε αυτό και μια τεχνική έκθεση από τεχνικούς συμβούλους του εξωτερικού, η οποία θα αντικρούει σε πολλά σημεία το πόρισμα ΚαρακούκηΚαλογρηά.

Αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί και η ίδια για να δώσει κατάθεση και στη συνέχεια θα μάθει αν θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες. Η Πισπιρίγκου, πάντως, εμμένει στη θέση της ότι δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τους θανάτους και των τριών αδικοχαμένων παιδιών της.




Η 33χρονη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, αφού θεωρείται η μόνη ύποπτη για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη. Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ετοιμάζεται να δώσει ένα πλήρες και καλά τεκμηριωμένο γραπτό υπόμνημα, όπως δήλωσε από την Πάτρα ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος, δεν αποκλείεται η εντολέας του να κληθεί να δώσει και προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς τού Ανθρωποκτονιών.

Η βασική υπερασπιστική γραμμή που θα έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ότι οι δύο ιατροδικαστές που έκαναν τις αρχικές νεκροψίες στα παιδιά της απέδωσαν τον θάνατό τους σε παθολογικά αίτια. Ετσι, θα έχει βασικό στόχο να ανατρέψει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, που κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος, πλέον το δυνατό «χαρτί» της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι οι εκθέσεις της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για την Ιριδα και της Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα, αλλά και η πρόσφατη δήλωση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μέσα από την οποία αμφισβήτησε ανοιχτά το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά.




Η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια: «Οσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές και, εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία-νεκροτομία, και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά».

Το «κλειδί» για τις Αρχές είναι ο θάνατος της Ιριδας, για τον οποίο η περιγραφή της αδελφής της, Δήμητρας Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της κρίνεται σημαντική, καθώς είπε ότι βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια, σε άλλη θέση από αυτήν που ήταν συνήθως. Η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχθούν να σταθούν δίπλα της. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων για τους θανάτους της Μάλενας και της Ιριδας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This