Στο σκαμνί ο αστυνομικός-μαστροπός που κρατούσε όμηρη 19χρονη στην Ηλιούπολη

Must Read

Σε λίγες ημέρες θα καθίσει στο σκαμνί ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι μέσα στο κολαστήριο της Ηλιούπολης κρατούσε όμηρο και κακοποιούσε βάναυσα σεξουαλικά και σωματικά μια 19χρονη, την οποία επιπλέον επιχείρησε να μετατρέψει χωρίς τη θέλησή της σε πορνοστάρ!

Η δίκη του 39χρονου ορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου, μόλις έναν μήνα προτού λήξει το όριο των 18 μηνών προφυλάκισης, ωστόσο η εξέλιξη αυτή μπορεί να στερήσει από τη 19χρονη τη δυνατότητα να έχει νομικό συμπαραστάτη. Και αυτό γιατί η συνήγορος του θύματος Αντωνία Λεγάκη μόλις πέντε μέρες πριν από την έναρξη της δίκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο το 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του ΔΣΑ για άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά μέσω ανακοίνωσης ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, «η συνήγορος καλείται να υπερασπιστεί πρώτα και κύρια τον εαυτό της, έχοντας να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ως ενδεχόμενο και την επιβολή μιας ποινής η οποία θα τη θέσει εκτός δίκης, αφού η έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων των Πειθαρχικών Συμβουλίων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα». Η συνήγορος της 19χρονης κοπέλας έλαβε την κλήση της για απολογία την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, με τον κ. Παπαδάκη να αφήνει αιχμές για τις διαδικασίες και τη χρονική συγκυρία.

«Γιατί οι πειθαρχικές διαδικασίες του ΔΣΑ εμμένουν στη δίωξη και γιατί θέτουν σε τόση υψηλή προτεραιότητα την εκδίκασή της με τόσο γοργούς ρυθμούς και προφανείς υπερβάσεις, όταν επανειλημμένες συμπεριφορές μεγαλοδικηγόρων, που έχουν προκαλέσει εκτεταμένα δημόσια πολύ μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας, δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ζήλο; Ενώ δεν έχει περάσει απαρατήρητη και η ανάμειξη του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος με Εξώδικη Διαμαρτυρία του εναντίον της Αντωνίας Λεγάκη, την οποία ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν από τις 19.10.2022, διαμαρτύρεται (χωρίς να απαντά επί της ουσίας) και την “απειλεί” με αγωγή, επειδή επισήμανε τη σπουδή στην πρόοδο της διαδικασίας και στην ουσία επειδή υπερασπίζεται δημόσια τον εαυτό της, θεωρώντας σωστά ότι η δίωξή της δεν αφορά μόνο το πρόσωπό της, αλλά το σύνολο της υπερασπιστικής δικηγορίας» αναφέρει ο κ. Παπαδάκης.

Στη δίκη ο αστυνομικός θα «μοιραστεί» το εδώλιο με τον πατέρα της 19χρονης και ακόμα ένα άτομο, που κατηγορούνται ότι βίαζαν και εξέδιδαν τη νεαρή σε πελάτες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του κατηγορουμένου και μίλησε σε μία υπάλληλο της καφετέριας απ’ όπου έπαιρνε συχνά καφέ για τον εφιάλτη της. Στη συνέχεια άλλες δύο κοπέλες κατήγγειλαν τον 39χρονο ότι εξέδιδε και αυτές και τις υποχρέωνε να παίζουν σε ταινίες πορνό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This