Απίστευτο! Παραγράφηκε η ποινή του Νίκου Γεωργιάδη που είχε κριθεί ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Must Read

Το είδαμε κι αυτό… Λόγω των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα… έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος διωκόταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Γεωργιάδης πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αναγκάστηκε σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα παραγραφής…

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση, που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Η δήλωση Γεωργιάδη μετά την απόφαση:

«Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος», δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης μετά την απόφαση. «Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This