Σάββατο, 1 Μάϊος 2021

Ένα έτος φυλάκισης στην Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους (τη μέγιστη προβλεπόμενη), μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε η Βίκυ Σταμάτη για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο πριν από τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον, οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου επέβαλαν ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και στην πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της.

Αντίθετα έπαυσε η ποινική δίωξη για τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη και οι οποίοι κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Διαβάστε επίσης: Σε τρεις μήνες η απόφαση του Άρειου Πάγου για το αμαρτωλό ΛΕΠΕΤΕ που έχει «κρεμάσει» 17.000 συνταξιούχους

Για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη», έκανε λόγο στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας.

«Νομίζω πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» συνέχισε η εισαγγελέας η οποία αναφερόμενη στη συμπεριφορά της τότε κρατούμενης, είπε πως «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ