3-7-2020

Πως διαβάσαμε τις προγραμματικές

Τελικά ο πρωθυπουργός έδειξε ότι και θέλει και μπορεί η κυβέρνησή του, να είναι μια άλλη κυβέρνηση. Με το …καλημέρα στις προγραμματικές του δηλώσεις, έδειξε ότι μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς μαζί του, αλλά δείχνει αποφασισμένος να κάνει πράξη αυτά που έχει πει.            

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Ξέρει ότι τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας και για αυτό φρόντισε να κερδίσει χρόνο από την κοινή γνώμη, με πρακτικές κινήσεις και όχι απευθυνόμενος στο θυμικό του. Σίγουρα η λογική από το συναίσθημα ταιριάζει περισσότερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι άμεσες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, για όλους τους Έλληνες, οι βελτιωτικές κινήσεις στο θέμα των 120 δόσεων και τα έργα πνοής όπως αυτό του γκρεμίσματος των φυλακών στον Κορυδαλλό του δίνουν εν τοις πράγμασι την αναγκαία περίοδο χάριτος.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ ενός φόρου άδικου που επέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και μάλιστα άμεσα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σημαντικές είναι και οι αποφάσεις για μείωση φόρων,την βελτίωση των 120 δόσεων, ώστε να μπουν περισσότεροι φορολογούμενοι όπως φυσικά και το να προχωρήσεις στις αναγκαίες προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και για την ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ, και στα ΕΛΠΕ΅, και στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θα περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν και θα κρίνουμε επί της ουσίας.
Εξηγήσεις απαιτούνται και για το Σκοπιανό και για τα Ελληνοτουρκικά.

Στα θετικά θα προσθέσουμε τις αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση των ανακτόρων στο Τατόι, ένα σχέδιο που είχε έτοιμο ο τ. Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, αλλά δεν προχώρησε λόγω του ανασχηματισμού, το γκρέμισμα των φυλακών Κορυδαλλού που το άκουγα από …παιδί και φυσικά η αποκομματικοποίηση, εάν γίνει πράξη, της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το στοίχημα που έχει μπροστά του, είναι να παραμείνει έτσι. Τα δύσκολα είναι μπροστά του και όχι πίσω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ