Το να είσαι Κρητικός δεν είναι… μαγκιά αλλά τρόπος να ζεις

Must Read

Κάποιοι έχουν μπερδέψει τη λεβεντιά των Κρητικών, με την ψευτομαγκιά, τον τραμπουκισμό και την παραβατικότητα. Μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Παύλος Πολάκης. Που ακόμη και στις περιπτώσεις που είχε δίκιο, κατάφερε να το χάσει με την συμπεριφορά του.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Διότι άλλο να είναι comme il faut (κανείς δεν του το ζήτησε) και άλλο να κάνει επίδειξη μαγκιάς εκ του ασφαλούς, για να προκαλέσεις.

Να δείξεις ότι αγνοείς το νόμο, να κάνεις τον θεριακλή μόνο και μόνο για να το… πουλήσεις στην εκλογική σου πελατεία.

Ο Κρητικός δεν είναι συνώνυμο με την παραβατικότητα, αλλά με την πραγματική αίσθηση της ελευθερίας και της λεβεντιάς. Της κουζουλάδας με την καλή έννοια. Και νομίζουμε ότι ο κ. Πολάκης με τον δρόμο που έχει πάρει αδικεί και τον εαυτό του, αλλά και τον τόπο του.

Καταλαβαίνουμε και την πίεση που ενδέχεται να νιώθει για τα όσα του συμβαίνουν και πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος έντιμος που δεν έχει βάλει το χέρι στο μέλι.
Ακόμη και την οργή του, γιατί είδε πολλούς να βάζουν το χέρι στο μέλι.

Αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία, για έναν γιατρό, έναν πολιτικό, έναν Κρητικό που οφείλει με την συμπεριφορά του να αποτελεί παράδειγμα, για τους συμπολίτες του.

Νομίζουμε ότι ο τ. Υπουργός έχει χάσει το μέτρο, και σίγουρα δεν είναι πράξη αντίστασης να καπνίζεις στη Βουλή, μόνο και μόνο για να παίξεις στο διαδίκτυο και να προκαλέσεις τον πολιτικό σου αντίπαλο.

Δεν είναι πράξη αντίστασης να τα βάζεις με ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή και δεν μπορούν να αμυνθούν.

Όσοι μπορούν να επισκεφθούν την Κνωσσό, όσοι έχουν διαβάσει κρητική λογοτεχνία, όσοι έχουν θαυμάσει τον πολιτισμό της Κρήτης, δεν μπορούν να δουν αυτήν την εκδοχή, που θέλει ο κ. Πολάκης να εμφανίσει ως πρότυπο Κρητικού.

Στο κάτω-κάτω Κρητικός δεν είναι μια «σφραγίδα» σε κάποιο πιστοποιητικό ή σε κάποια ταυτότητα, αλλά τρόπος να ζεις. Περήφανα και λεύτερα. Για αυτό λέμε στον κ. Πολάκη, να το ξανασκεφθεί. Είτε με ασυλία, είτε χωρίς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This