Στην εξωτερική πολιτική όλα είναι… μπίζνες

Must Read

Όσοι παρακολούθησαν τα όσα διημείφθησαν τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας, όσο και ουσίας στη Μόσχα, ελπίζουμε να πήραν το μήνυμα από την… ομόδοξη Ρωσία. Διότι εάν πίστευαν ότι αυτό που συγκινεί τους φίλους μας τους Ρώσους είναι η κοινή μας πίστη στο Χριστό, τότε θα κατάλαβαν ότι οι ηγεσίες των χωρών αλλιώς αξιολογούν τα πράγματα.

  • Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Για αυτές κυρίαρχα στοιχεία είναι οι μπίζνες και τα συμφέροντά τους. Τα άλλα είναι για το…πόπολο και όχι για τις ελίτ.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη και στα… σαλιαρίσματα και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, μεταξύ των Πούτιν και Ερντογάν, και οι δυο πλευρές η κάθε μία για δικούς τους λόγους ήθελε να στείλει το μήνυμα αλλού.

Ο Πούτιν να (ξε) πουλήσει σε μια χώρα του ΝΑΤΟ την πραμάτεια του και ο Ερντογάν να εκβιάσει για άλλη μια φορά τους Αμερικανούς.

Τα άλλα ιδεολογήματα, θρησκευτικά ή μη είναι μάλλον για τους λαούς, όπως εμείς που αγαπούν την μυθολογία, τα ξανθό γένος και τους σωτήρες.

Όσο η Ελλάδα κινείται στη σφαίρα του συναισθήματος στην εξωτερική πολιτική τόσο θα πληγώνεται από χώρες που τις θεωρεί φίλες μόνο και μόνο γιατί ο άλλος έχει άλλο θρήσκευμα.

Την έχουμε πατήσει ουκ ολίγες φορές με αυτή τη λογική του… παραλόγου και καιρός είναι να πάρουμε το μάθημά μας.

Ρώσοι και Αμερικανοί είναι πάνω από όλα Ρώσοι και Αμερικανοί. 

Το ερώτημα είναι εάν αυτό θέλουμε να το καταλάβουμε ώστε να χειριστούμε τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής βάζοντας πρώτα από όλα μια εθνική στρατηγική και μάλιστα μια συνεπή εθνική στρατηγική.

Οι κίνδυνοι γύρω μας είναι πολλοί. Από το θέμα του Αιγαίου, που Αμερικανοί και Τούρκοι δεν θα ησυχάσουν εάν δεν το… μοιράσουν, μέχρι τις πιέσεις με τους μετανάστες που αυξάνονται και πληθαίνουν μπαίνοντας παράνομα στη χώρα μας.

Η μόνη λύση για μας είναι το κτίσιμο συμμαχιών με γνώμονα το συμφέρον μας και κυρίως να αρχίζουμε να διεκδικούμε όχι ως επαίτες ή καλοί χριστιανοί, αλλά ως αξιόπιστη δύναμη στην περιοχή.

Και για αυτό απαιτείται σοβαρό κράτος και υγιής πατριωτισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This