Τα εθνικά θέματα από τον… Κοτζιά στον Κατρούγκαλο

Must Read

Για κακή τύχη της πατρίδας μας, το άνοιγμα των εθνικών θεμάτων συνέπεσε με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Δεν θα υποστηρίξω, αυτό που κάποιοι λένε, ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε στην κυβέρνηση με την στήριξη του διεθνούς παράγοντα, για να κλείσει μεταξύ άλλων, το Σκοπιανό, μια και όπως ήταν ξεκάθαρο, καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το περάσει από τη Βουλή.

Ούτε ότι αυτή η τακτική θύμιζε τον Ανδρέα Παπανδρέου, που υπέγραψε τη συμφωνία, παραμονής των βάσεων στην Ελλάδα, φωνάζοντας παράλληλα ότι τις έδιωξε.
Το θέμα είναι ότι η πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, στα εθνικά θέματα, ήταν συνώνυμη με αυτή των υποχωρήσεων και ενός κακού νοούμενου διεθνισμού, ως απότοκου της παγκοσμιοποίησης.

Ο …αχταρμάς των λαών χωρίς σύνορα, ταίριαζε απόλυτα με τη φιλοσοφία του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αλλεργία στην έννοια πατρίδα και ότι αυτό σηματοδοτεί.
Και ίσως αποτελεί ιστορικό παράδοξο μια μειοψηφία να επιβάλλει τις ιδέες και τις θέσεις σε ένα κόμμα, που αν μη τι άλλο έχει «ανοίξει».

Αποτέλεσμα τα όσα ανέλαβε να υλοποιήσει στο θέμα των Σκοπίων ο Νίκος Κοτζιάς (που δεν τόλμησε να κριθεί από τους πολίτες διεκδικώντας την ψήφο τους), αλλά και τα όσα θα ήθελε να υλοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας και εκφράζει ο συνεχιστής της πολιτικής Κοτζιά στο ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος.

Στο θέμα των Σκοπίων χάθηκε και η μάχη και πιθανότατα και ο πόλεμος, μια και παρά τα όσα λέει η ΝΔ, δεν έχει ως στρατηγική της επιλογή να καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών, αναδεικνύοντας τα σημεία που η γειτονική χώρα την έχει παραβιάσει, αλλά να δώσει τη μάχη της αγοράς. Δηλαδή να κατοχυρώσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μέσω…προϊόντων.

Χρήσιμο δεν λέω, αλλά καμία σχέση με τα όσα λένε και κυρίως με τα όσα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα. Διότι αν κατηγορείς την συμφωνία ως επαίσχυντη και προδοτική οφείλεις να βρεις τρόπο να την ακυρώσεις.

Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση , έχει ανοίξει και την όρεξη των Τούρκων. Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, για μοίρασμα επί της ουσίας του Αιγαίου, δεν ανοίγουν μόνο την όρεξη των Τούρκων, αλλά δημιουργούν διπλωματικά κεκτημένα υπέρ της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι το γνωρίζουν καλά αυτό το παιχνίδι και θα το κάνουν πράξη, μόλις οι συνθήκες τους διευκολύνουν.
Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, αυτά που λέει είναι απόλυτα ταυτισμένα, με τις πολιτικές των κ.κ.Σημίτη και Παπανδρέου, αλλά το κυριότερο με την κυρίαρχη άποψη που έχουν οι ΗΠΑ, για το ενεργειακό στην περιοχή μας. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Νίκος Ελευθερόγλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This