Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία, Έλληνες παίρνουν πολιτικό άσυλο από τις ΗΠΑ

Οι έλληνες μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis παίρνουν επισήμως πολιτικό άσυλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ένα ιστορικό ράπισμα για την Ελλάδα, διότι ποτέ κατά τη διάρκεια δημοκρατικών κυβερνήσεων οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παράσχει πολιτικό άσυλο σε έλληνα πολίτη.

Το γεγονός αυτό συνιστά μία πρωτοφανή υποβάθμιση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά και έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο. Παράλληλα, τεκμηριώνει ότι το σκάνδαλο Novartis  είναι τεράστιο και εμπλέκει μεγάλο μέρος του συστήματος εξουσίας. Με την απόφασή τους αυτή οι Ηνωμένες Πολιτείες εξοβελίζουν την Ελλάδα στα Τάρταρα των χωρών του πλανήτη, όπου η διαφθορά, η ασυδοσία, οι διωγμοί και η έλλειψη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής αποτελούν συντονισμένη κυβερνητική πρακτική.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, άρα και ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, βλέπει πλέον την Ελλάδα όπως έβλεπε την Κολομβία του Εσκομπάρ. Και αυτό συνιστά έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο, ειδικά όταν χρειαζόμαστε την διεθνή κοινότητα στο πλευρό μας απέναντι στην επερχόμενη τουρκική επέλαση. Ποιος άραγε θα βοηθήσει ένα κράτος  που θεωρείται επισήμως διεφθαρμένο; Ενώ μέχρι χθες ήμασταν σε θέση ισχύος διότι ως διεφθαρμένο καθεστώς θεωρείτο αυτό του Ερντογάν;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ