Δευτέρα 17/5/2021

Ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά λαθρεμπόρων που διακινούσαν από μετανάστες μέχρι… μάσκες! Συλλήψεις και στην Ελλάδα

Προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης,  τα οποία δρουν κατά συρροή και στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι πλέον, δεν διακινούν λαθραία μόνο μετανάστες, αλλά και… μάσκες!

Οι αρχές στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκοπια, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία, με την υποστήριξη των Frontex, Europol και Interpol, αλλά και της Αυστρίας, προχώρησαν στη σύλληψη 50 υπόπτων λαθρεμπόρων, στον εντοπισμό 7248 παράτυπων μεταναστών, 83 πλαστών εγγράφων, 17 κλεμμένων αυτοκινήτων και 20.000 χειρουργικών μασκών (στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας)!

Η επιχείρηση, γνωστή ως Κοινή Ημέρα Δράσης (Joint Action Day – JAD) Danube 5, ήταν η πρώτη που διοργανώθηκε από τον Frontex υπό συνθήκες COVID-19 και η πρώτη τέτοια διεθνής επιχείρηση φέτος.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Real News, δύο από τους διακινητές συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος και ένας εξ αυτών είναι Έλληνας, ενώ 83 μετανάστες εντοπίστηκαν να διακινούνται στην ελληνική Επικράτεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ