Ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά λαθρεμπόρων που διακινούσαν από μετανάστες μέχρι… μάσκες! Συλλήψεις και στην Ελλάδα

Must Read

Προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης,  τα οποία δρουν κατά συρροή και στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι πλέον, δεν διακινούν λαθραία μόνο μετανάστες, αλλά και… μάσκες!

Οι αρχές στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκοπια, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία, με την υποστήριξη των Frontex, Europol και Interpol, αλλά και της Αυστρίας, προχώρησαν στη σύλληψη 50 υπόπτων λαθρεμπόρων, στον εντοπισμό 7248 παράτυπων μεταναστών, 83 πλαστών εγγράφων, 17 κλεμμένων αυτοκινήτων και 20.000 χειρουργικών μασκών (στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας)!

Η επιχείρηση, γνωστή ως Κοινή Ημέρα Δράσης (Joint Action Day – JAD) Danube 5, ήταν η πρώτη που διοργανώθηκε από τον Frontex υπό συνθήκες COVID-19 και η πρώτη τέτοια διεθνής επιχείρηση φέτος.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Real News, δύο από τους διακινητές συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος και ένας εξ αυτών είναι Έλληνας, ενώ 83 μετανάστες εντοπίστηκαν να διακινούνται στην ελληνική Επικράτεια.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This