Χειροπέδες σε τρεις που «μπούκαραν» με τη βία σε σπίτια ηλικιωμένων στα Μεσόγεια (video)

Απειλούσαν τα θύματά τους με χρήση σωματικής βίας και μαχαίρια

Must Read

Στην εξάρθρωση συμμορίας που «χτυπούσε» σπίτια ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής, έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις.  

Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 33, 19 και 20 ετών, τα οποία συνελήφθησαν, στις περιοχές της Παιανίας, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε ληστείες και κλοπές σε οικισμούς στο Κορωπί κατά κύριο λόγο. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, εξάλλου, είναι και ακόμη δύο άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μόλις εντόπιζαν το στόχο τους, παραβίαζαν σημεία εισόδων των οικιών με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και εισέβαλαν σε αυτές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες και κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους. Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι / ιδιοκτήτες ήταν εντός των οικιών τους, οι δράστες τούς συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη σκληρότητα, ακινητοποιώντας τους με χρήση σωματικής βίας, είτε απειλώντας τους με μαχαίρια. Κατόπιν, ο ένας τους φύλαγε «τσίλιες», όσο οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δίσταζαν ενίοτε να προσποιηθούν τους αστυνομικούς, προκειμένου να μπουν σε σπίτια ηλικιωμένων, ενώ, κατά τη διαφυγή τους έκρυβαν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ή έκοβαν την καλωδίωση της σταθερής τηλεφωνικής τους σύνδεσης, για να αποτρέψουν την επικοινωνία με την Αστυνομία!

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 3 περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εγκληματική δράση της συμμορίας.

  • Δείτε σχετικό βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This