Άλυτος γρίφος η δολοφονία του νομικού Λουκά Πιτσιλού – «Ο δολοφόνος ζει ανάμεσά μας, φοβόμαστε» λένε οι κάτοικοι

Τι αποκαλύπτουν μάρτυρες και συγγενείς έναν χρόνο μετά την στυγερή δολοφονία του 58χρονου

Must Read

Άλυτος γρίφος παραμένει η υπόθεση του 58χρονου νομικού, που βρέθηκε νεκρός πριν από έναν χρόνο στο σπίτι του, στην Ψύφτα της Τροιζηνίας. Το έγκλημα δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμα και η τοπική κοινωνία ζητά απαντήσεις, αφού η φράση «ο δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά μας» επαναλαμβάνεται συνεχώς σε συζητήσεις μεταξύ των ντόπιων.

Ο Λουκάς Πιτσιλός με αφορμή τα μέτρα του κορωνοϊού, πήγε στο πατρικό του κτήμα στην περιοχή όπου ζούσε η μητέρα του που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εκεί συνέχιζε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσο ορισμένοι δεν τον πλήρωναν για τις υπηρεσίες που τους παρείχε.

Όταν άρχισε να ζητά τα χρήματά του, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος στη βεράντα του πρώτου ορόφου, του πατρικού του σπιτιού. Ήταν πρωί της Κυριακής των Βαΐων, 25 Απριλίου 2021. Το αγαπημένο του σκυλάκι ο Τόμι, βρισκόταν δίπλα του και γάβγιζε.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας που έφτασε στον τόπο, ανέφερε πως ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε τουλάχιστον 24 ώρες πριν, δηλαδή τα ξημερώματα του Σαββάτου. «Το θύμα φέρει χαρακιά απ’ την μια ως την άλλη κροταφική χώρα και υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία. Το θύμα φέρει επιπλέον ένα κάταγμα στο σπόνδυλο (σ.σ. οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι ο δράστης τον είχε ακινητοποιήσει με το γόνατο στην πλάτη όταν τον μαχαίρωνε στο κεφάλι, είχε δηλώσει τότε ο ιατροδικαστής.

Προμελετημένο έγκλημα

Τα φώτα στο δρόμο που έσβησαν εκείνη τη νύχτα χωρίς να υπάρχει κάποια βλάβη, όπως προέκυψε από την έρευνα της εκπομπής, δείχνουν προμελετημένο έγκλημα.

Ο δικηγόρος συνήθιζε να αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του πάνω στην πόρτα. Αυτό πρέπει να το γνώριζαν οι δράστες, που εισέβαλαν στο χώρο του και τον αιφνιδίασαν την ώρα που κοιμόταν. Στην προσπάθειά του να διαφύγει για να σωθεί προς τη βεράντα, στην έξοδο της κουζίνας, δέχτηκε απανωτά πλήγματα από τους δράστες, που πρέπει να ήταν δύο ή τρεις. Το πιο δυνατό που επέφερε και το θάνατο, ήταν στο κεφάλι.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος μαζί με τον αδελφό του θύματος Πέτρο Πιτσιλό, επίσης δικηγόρο και πραγματοποίησαν αυτοψία τόσο στο χώρο όπου βρέθηκε δολοφονημένος, όσο και στα πιθανά σημεία διαφυγής των δραστών.

«Περίεργες κινήσεις λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία»

«Δύο ημέρες πριν βρεθεί νεκρός, βρισκόμουν κι εγώ εδώ για εργασιακούς λόγους. Ειδωθήκαμε με τον αδελφό μου, είπαμε δυο κουβέντες και έφυγα. Εκείνος ήταν εδώ για αρκετό διάστημα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος από την πελατεία του, είναι στην περιοχή, γιατί από εδώ καταγόμαστε. Οι πελάτες του ήταν κυρίως Έλληνες, αλλά υπήρχαν και αλλοδαποί. Τα χρήματα δεν ήταν ο κύριος λόγος που ο Λουκάς έκανε αυτή τη δουλειά. Όταν έβλεπε πως κάποιος χρειαζόταν βοήθεια, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, τον βοηθούσε», ανέφερε ο αδερφός του 58χρονου.

Μίλησε και για ένα περιστατικό που συνέβη λίγες μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία και θεωρεί πως μπορεί να σχετίζεται με κάποιο τρόπο.

«Τον χτυπούσαν ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει απ’ την κουζίνα»

Ο Πέτρος Πιτσιλός από τον πρώτο όροφο του πατρικού τους όπου διέμενε τελευταία ο άτυχος νομικός, προχώρησε σε μία λεπτομερή αναπαράσταση των τελευταίων του στιγμών, δείχνοντας τόσο τα σημάδια από τη σήμανση που παραμένουν εμφανή στους τοίχους, όσο και τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο χώρο.

«Το βράδυ του Σαββάτου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη σύντροφό του, η οποία ζει στην Αθήνα. Ήταν αρκετά ανήσυχη γιατί μου είπε ότι τον είχε πάρει πολλές φορές από το πρωί και εκείνος δεν απαντούσε, κάτι το οποίο δε συνήθιζε. Προσπάθησα να τον βρω τηλεφωνικά, δεν μου απάντησε, αλλά δεν ανησύχησα αμέσως. Το πρωί της Κυριακής κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο, που είναι γνωστός μας και τον παρακάλεσα να περάσει να δει εάν όλα ήταν καλά. Όταν πήγε, τον βρήκε νεκρό στη βεράντα σε μία λίμνη αίματος. Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει από το σοκ που είχε υποστεί. Του ζήτησα να καλέσει την αστυνομία και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει το χώρο» είπε και συνέχισε:

«Υπήρχαν ίχνη από αίμα τα οποία ήταν νωπά σε μία κολόνα, πιθανολογώ πως κάποιος μπορεί να σκόνταψε και να ακούμπησε εκεί μετά από την πράξη».

Από το υπνοδωμάτιο, εκεί όπου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έγινε η πρώτη επίθεση αφού βρέθηκαν κηλίδες αίματος σε κρεβάτι και μαξιλάρι, ο αδελφός του ακολούθησε την πορεία του προς τη βεράντα που βρέθηκε.

«Οι καρέκλες και άλλα αντικείμενα ήταν ανακατεμένα και σπασμένα στο χώρο. Έδειχναν σημάδια πάλης. Έχω επιχειρήσει να δώσω όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι γνωστά σ’ εμένα. Θεωρώ πως είναι παραπάνω από ένα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιους αλλοδαπούς που να έδρασαν ως φυσικοί αυτουργοί και πιθανώς να υπήρχε και ηθικός αυτουργός. Είναι αξιοπερίεργο ότι δεν λειτουργούσαν τα φώτα του επαρχιακού δρόμου εκείνη τη νύχτα και πιθανόν να συνδέεται αυτό το περιστατικό με τη δολοφονία του», κατέληξε.

«Ήρθα να δω τι συμβαίνει και τον βρήκα νεκρό»

Ο μάρτυρας που εντόπισε νεκρό τον δικηγόρο Αθηνών, μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα. Ο ίδιος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς οι δολοφόνοι του Λουκά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

«Στην αρχή φώναξα το όνομά του και άκουσα τον σκύλο του να γαβγίζει. Ανέβηκα τις σκάλες για τον πρώτο όροφο. Αντίκρισα τον Λουκά σκοτωμένο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Υπήρχε και νερό μαζί από τη βροχή. Το μόνο που είδα ήταν τα κλειδιά του σπιτιού πάνω στην πόρτα, τίποτα άλλο. Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία και τον αδελφό του. Ήρθε και ο Διοικητής της Ασφάλειας από το Γαλατά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα», ανέφερε εμφανώς ταραγμένος.

Ιατροδικαστής: «Του έσπασαν κεφάλι και στέρνο»

Ο Ηλίας Μπογιόκας, ένα χρόνο μετά τις αρχικές του δηλώσεις, μίλησε χθες στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη σχετικά με τον θάνατο του νομικού: «Ο θάνατος επήλθε συνεπεία βαρέων κακώσεων κεφαλής δια τέμνοντος και νήσσοντος οργάνου προκληθείσες καθώς και βαριές κακώσεις θωρακικής μοίρας, σπονδυλικής στήλης και πλευρών, οι οποίες έγιναν δια θλώντος οργάνου. Είναι ανθρωποκτονία. Οι κακώσεις που ευρέθησαν και η αυτοψία στο χώρο με το αίμα, δείχνουν την αγριότητα της επίθεσης».

Και συμπλήρωσε: «Τα κατάγματα στα πλευρά μπορεί να έγιναν και στη θωρακική μοίρα από κάποιο πάτημα για να τον ακινητοποιήσουν ή από μπουνιές και κλωτσιές. Κάταγμα υπάρχει και στο στέρνο και στις πλευρές, το οποίο πιθανολογώ πως είναι αποτέλεσμα πάλης».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής ανέφερε πως χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία από τη βροχή που ακολούθησε του συμβάντος.

«Έβρεξε πριν φτάσουμε στο χώρο και ήταν όλα βρεγμένα. Τα ενδύματά του είχαν απορροφήσει νερά στη βεράντα κι έτσι αν υπήρχαν τυχόν στοιχεία, είχαν πλέον χαθεί. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο ακόμη το έργο της Αστυνομίας. Μπορεί να υπήρχε κάποια πατημασιά του δράστη, να υπήρχε ένα ίχνος κάτι και με τη βροχή να χάθηκε. Ούτε δείγμα από τα νύχια του πτώματος δεν μπορέσαμε να πάρουμε για τον λόγο αυτό» κατέληξε.

«Του χρωστούσαν χρήματα από υποθέσεις και τα ζητούσε πίσω»

Στο «Τούνελ» μίλησε και η σύντροφός του, Γαλλήνη: «Με τον Λουκά είμαστε μαζί 16 χρόνια και δεν είχαμε τσακωθεί ούτε μία φορά. Ήταν ένας πάρα πολύ ήρεμος άνθρωπος. Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν ξέρω καθόλου. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν μέναμε μαζί. Ήταν ο κορωνοϊός και τα δικαστήρια ήταν κλειστά. Η μητέρα του που είχε προβλήματα υγείας, χρειαζόταν φροντίδα. Έτσι δεν ανέβαινε για δουλειά στην Αθήνα και έκανε δικηγορικές δουλειές εκεί στην περιοχή του. Εγώ από την άλλη, εργαζόμουν στην Αθήνα».

Η Γαλλήνη αναφέρθηκε και στην τελευταία φορά που βρέθηκαν από κοντά με τον σύντροφό της και για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε όταν τον καλούσε, χωρίς να μπορεί να τον εντοπίσει.

«Πριν το Πάσχα με επισκέφτηκε στην Αθήνα και έμεινε δύο μέρες. Μιλούσε στο τηλέφωνο με άτομο της περιοχής εκεί για μία σοβαρή δουλειά που αφορούσε μία γυναίκα που έχει περιουσία και αυτό το άκουσα κατά τύχη όταν έκανα δουλειές δίπλα του. Ήταν μία υπόθεση περιουσιακών. Το μόνο που μου είχε αναφέρει, ήταν ότι του χρωστούσε χρήματα ο ****. Μου είπε πριν πεθάνει, “Γαλήνη να πάρω τα χρήματα και να κάνουμε Πάσχα μαζί, να έρθεις στην Ψήφτα”. Δεν έμαθα ποτέ εάν τα πήρε τελικά, αφού τον δολοφόνησαν…», τόνισε.

«Την ημέρα που βρέθηκε νεκρός τον είχα πάρει τουλάχιστον είκοσι πέντε φορές τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Νόμιζα ότι είχε πάει στο κτήμα. Αλλά κάτι με έτρωγε μέσα μου, ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ανησυχούσα, ένιωθα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Αυτό που έγινε δεν το χωράει το μυαλό μου. Και αναρωτιέμαι ποιος; Αφού με κανέναν δεν είχε προηγούμενα, ποιος να το έκανε αυτό. Δεν χρωστούσε και σε κανέναν, αντιθέτως του χρωστούσαν και από τον Πόρο και την Ψήφτα. Συνέχεια έκανε δουλειές χωρίς να παίρνει χρήματα. Για τη δουλειά του δεν μου μιλούσε καθόλου. Στο κινητό του όμως μέσα βρίσκονται όλα τα ονόματα, όλοι οι πελάτες του και το κινητό το έχει αστυνομία, όπως και το κομπιούτερ του. Δεν μπορούν να ελέγξουν αυτά τα ονόματα; Αν και τώρα ποιος θα πει ότι χρωστάει; Κανένας…» κατέληξε.

 

Ο αδελφός του δολοφονημένου νομικού, υπέδειξε στο «Τούνελ» τα πιθανά σημεία διαφυγής, που θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει οι δράστες. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι να απομακρύνθηκαν από την παραλία με την οποία συνδέεται το κτήμα.

Παράλληλα έκανε λόγο και για τα ανίψια του, που έχασαν με τον τραγικό αυτό τρόπο τον πατέρα τους:

«Τα παιδιά του έχουν υποστεί ένα τεράστιο συναισθηματικό πλήγμα γι’ αυτό το οποίο συνέβη και ειδικά με τον τρόπο που έγινε. Προσπαθούν να συνέλθουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Έχουν συγκλονιστεί τόσο αυτά, όσο και η πρώην σύζυγός του που προσπαθεί να μάθει κι εκείνη τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα και δεν έχουν βρει απαντήσεις. Όσο αυτό δεν εξιχνιάζεται, θα υπάρχει η σκιά, η οποία δε θα βαραίνει μόνο εμένα και την οικογένειά μου, αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Δίνοντας μία πληροφορία στην εκπομπή σας, έστω και ανώνυμα, μπορεί να “λυθούν” τα χέρια της αστυνομίας».

«Ο δολοφόνος ζει ανάμεσά μας»

Γείτονες του άτυχου νομικού και κάτοικοι της περιοχής, μίλησαν στον ρεπόρτερ της εκπομπής για το θλιβερό συμβάν που τους έχει αναστατώσει, καθώς ο δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους ελεύθερος, όπως οι ίδιοι λένε.

Ο φούρναρης της περιοχής που συνεργαζόταν με τον άτυχο Λουκά, ανέφερε: «Τον ήξερα αρκετά καλά γιατί συνεργαζόμασταν για μία δική μου υπόθεση. Φοβόμαστε γιατί αυτός που τον σκότωσε, ζει ανάμεσά μας. Υπάρχει έντονος φόβος».

Ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, που είναι και οικογενειακός φίλος είπε: «Σοκαρίστηκα και στη συνέχεια προσπάθησα να ανακτήσω την ψυχραιμία μου. Ο αδελφός του μου ζήτησε να απασχολήσω τη μητέρα τους για να μην ανέβει τις σκάλες και αντικρίσει η ίδια το θλιβερό αυτό θέαμα. Πήγα στο διαμέρισμα της κυρίας Βασιλικής. Δεν είχε βάλει τέτοιο κακό με το νου της. Προσπαθούσα να της αποσπάσω την προσοχή για να μην καταλάβει κάτι, αλλάζοντας την κουβέντα όταν με ρωτούσε τι ήθελαν οι αστυνομικοί στο σπίτι τους. Η είδηση έφτασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Όποιος έκανε αυτό το πράγμα, το έκανε ευκαιριακά ή ήταν διεστραμμένος».

«Τον πληρώσαμε μετά θάνατον για τις υπηρεσίες του»

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης μίλησε στην εκπομπή για το θλιβερό αυτό περιστατικό, αλλά και για τη συναλλαγή που είχε με τον άτυχο νομικό.

«Δεν είχαμε κάποια προσωπική σχέση με τον Λουκά, τον γνώρισα αφότου ανέλαβα δήμαρχος για κάποια υπόθεση που είχαμε με την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Το χρέος που του όφειλε η υπηρεσία του Δήμου, εξοφλήθηκε μετά το θάνατο, αφότου έφερε ο αδελφός του τα απαραίτητα δικαιολογητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένα θλιβερό γεγονός για την περιοχή, όλη η κοινωνία συνταράχτηκε. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση και για την οικογένεια και για να μην υπάρχει σκοτεινό σημείο στην περιοχή μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως ο Δήμος δεν είχε ενημερωθεί για τη διακοπή του φωτισμού στον οικισμό Ψήφτα το βράδυ της δολοφονίας: «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς, δεν το γνώριζα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This