Τρίτη 11/5/2021

Αγωνία και αγανάκτηση από τους αστυνομικούς: «Η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας…»

Στόχος γνωστών-αγνώστων έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες η διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία φυλάει το κτίριο που εκκενώθηκε προ ημερών και στο οποίο στεγαζόταν η κατάληψη Gare.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 6:40 το πρωί, όταν οι δράστες πέταξαν πέτρες και ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις. Την Πέμπτη, οι κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί με μολότοφ σε διμοιρία στο ίδιο σημείο, όπου και με πέτρες και μπουκάλια είχαν τραυματίσει αστυνομικό.

Για τη συγκεκριμένη επίθεση, οι αστυνομικοί εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Ακόμα μια καταδρομική-δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το αποτέλεσμά της ήταν ένας ακόμη τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος από τύχη απέφυγε τα χειρότερα.

Έχουμε πολλάκις γνωστοποιήσει τοις πάσι ότι η δράση των μπαχαλάκηδων δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με θεσμική θωράκιση του αστυνομικού, τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες και σοβαρό σχεδιασμό.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε στην κριτική που έχουμε ασκήσει για τον τρόπο διάθεσης των αστυνομικών δυνάμεων τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και σε άλλες περιοχές.

Είναι στενάχωρο η ορθή πρόθεση της Πολιτικής Ηγεσίας για πραγματική αστυνόμευση στα γκέτο της ανομίας, να πέφτει στο κενό εξαιτίας ενός παρωχημένου – κατά την άποψή μας – σχεδιασμού, που έχει εδώ και δεκαετίες μετατρέψει το ζήτημα των Εξαρχείων από εθνικό πρόβλημα σε αστυνομικό και έχει παγιώσει τους αστυνομικούς σε ακίνητους στόχους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ