Συνεχίζεται το κυνήγι της «μπόμπας» – Δεσμεύτηκαν 13 τόνοι λαθραίου οινοπνεύματος

Must Read

Μεγάλη ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος, η οποία προοριζόταν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, σε αποθηκευτικούς χώρους επιχείρησης στις ευρύτερες περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας (στο Κιλελέρ και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου), εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Το αν προοριζόταν, βέβαια, για παρασκευή ποτών απομιμήσεων ή νόθευση, ώστε αυτά να γίνουν μπόμπες, είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Ο λόγος, πάντως, που η πώληση καθαρού οινοπνεύματος δεν επιτρέπεται πια στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτός: ό,τι πολλοί αγόραζαν το αλκοόλ για να νοθεύουν τα ποτά, δημιουργώντας μπόμπες.

Διαβάστε επίσης: Διάλογοι-σοκ της «μαφίας» με τις… μπόμπες – Κωδικές ονομασίες με «πουκάμισα, λουλούδια, καράβια…»

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 60χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός 35χρονου, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για πλαστογραφία και για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 13 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, ένας τόνος αλκοολούχο υγρού, πλήθος πλαστών ετικετών διαφόρων επωνυμιών κ.α.
Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο 22χρονοι αλλοδαποί, εργάτες της επιχείρησης, διότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Κατά τις έρευνες στους χώρους συνέδραμαν και υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας, ενώ δεσμεύτηκαν 13.784,5 λίτρα χύμα και εμφιαλωμένου οίνου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Σε σύνολο κατασχέθηκαν:

  • 13 δεξαμενές περιέχουσες 13 τόνους αιθυλικής αλκοόλης,
  • 60 φιάλες αλκοολούχο ποτό των 700 ml,
  • 6.553 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών
  • 1.052 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
  • τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αιθυλική αλκοόλη,
  • τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αλκοολούχο υγρό και
  • δύο πλαστικά δοχεία του 1,5 λίτρου με διαλύτη-νέφτι.                                                Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, μία ρυμουλκούμενη κλειστή καρότσα και ένα μη αυτοκινούμενο παλετοφόρο, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This