Η Μητρόπολη Μεγάρων αντιδρά στη δημιουργία δομής μεταναστών και πάει κόντρα στα σχέδια της Ιεράς Συνόδου

Must Read

Εμφύλιος πόλεμος φαίνεται ότι ξεσπά στους κόλπους της Εκκλησίας, με αφορμή τη δημιουργία εγκατάστασης δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε χώρο της πρώην 75 ΜΕ στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία», η Ιερά Σύνοδος έχει σκοπό να νοικιάσει κτίριά της σε ΜΚΟ αντί 9.000 ευρώ, προκειμένου να φτιαχτεί δομή υποδοχής μεταναστών στη Νέα Πέραμο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών Αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Από την πλευρά της, η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διαχωρίζει τη θέση της και τονίζει ότι ουδεμία ανάμειξη φέρει με το όλο θέμα και ότι ο εν λόγω χώρος είναι ιδιοκτησία των κεντρικών οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει και την όλη διαχείρισή του.

Παρόλο, λοιπόν, που ο μητροπολίτης Μεγάρων Κωνσταντίνος είναι εκλογή του Αρχιεπισκόπου και θεωρείται και ένα από τα παιδιά του, δεν φοβάται και δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το καλό του ποιμνίου του.

Πάντως, η εξαγριωμένη τοπική κοινωνία κάνει λόγο για άτυπες διαδικασίες σε βάρος του λαού της πόλης, ενώ οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα», «Τώρα», «Μαζί με Οραμα» και «Ομορφες Πόλεις» απέστειλαν επιστολή προς τον δήμαρχο Μεγαρέων με θέμα την «Πρόσκληση του μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου σε συνάντηση με αφορμή την ενδεχόμενη λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη δημοτική κοινότητα της Νέας Περάμου», προκειμένου να τους εκθέσει τις απόψεις του για το μείζον θέμα που έχει προκύψει και απασχολεί την κοινωνία του δήμου.

Η μητρόπολη έχει ήδη κάνει γνωστό μέσω δελτίου Τύπου ότι συμπαραστέκεται πάντοτε στις αγωνίες και στα δίκαια αιτήματα του ποιμνίου της, γι’ αυτό και τώρα τάσσεται αλληλέγγυα σε όλες τις προσπάθειες των δημοτικών και κοινοτικών Αρχών και των κατοίκων του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, ώστε να μην εγκατασταθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε χώρο της πρώην 75 ΜΕ, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου.

Την ίδια ώρα, όμως, στην Αρχιεπισκοπή σφυρίζουν αδιάφορα και αφήνουν να διαρρεύσει πως τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει και ότι πρόκειται για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Η εξέλιξη θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

Πηγή «δημοκρατία»

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This