Eρντογάν για Καστελόριζο: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός» – Παρακολουθεί με αυτοπεποίθηση ο Μητσοτάκης

Must Read

Με πλήρη απαξίωση και άκρα προκλητικότητα συνεχίζει το «κρεσέντο» καταπάτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το μεσημέρι της Τρίτης η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή των ελληνικών υδάτων, νοτιοανατολικά της Κρήτης!

«Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο «Σουλτάνος» σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

«Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας. Θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός», τόνισε συνεχίζοντας τη βιτριολικές δηλώσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ζητώντας γι άλλη μια φορά, επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις συνεχόμενες προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί.

«Η Τουρκία για ακόμα μια φορά προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην Κύπρο, απέναντι τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ξέρω αν ενοχλείται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία, η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες, σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο θέλω να σας πω, είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Και βέβαια η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε στην στήριξη των συμμάχων η οποία όπως έχει αποδειχθεί έως τώρα, αρκείται στο να αναγνωρίζει ότι η Άγκυρα εμμένει στις αυξανόμενες προκλήσεις.

Οι «παρατηρήσεις» της Ευρωπαίων και τα απαξιωτικά σχόλια απέναντι στην εμπρηστική επεκτατική πολιτική του «Σουλτάνου» όμως μέχρι στιγμής, όχι απλά δεν έχουν «κόψει» τα φτερά του, αλλά φαίνεται να τον παροτρύνουν να ωθεί την κατάσταση στα άκρα.

Έκτακτη σύσκεψη με Νίκο Δένδια

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι δημιουργώντας ένταση ξανά στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This