Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Και μυαλό δεν βάζουμε: Εκατοντάδες πιάστηκαν (πάλι) να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Υπό την επήρεια αλκοόλ πιάστηκαν να οδηγούν 442 άτομα, σε ελέγχους που έγιναν πανελλαδικά από την Τροχαία το τριήμερο 17-19 Ιουλίου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11.489 έλεγχοι, ενώ οι 442 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής: 70 στην Αττική, 69 στην Κρήτη, 57 στην Κεντρική Μακεδονία, 46 στην Πελοπόννησο, 37 σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 32 στη Στερεά Ελλάδα, 30 στη Θεσσαλονίκη, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στη Θεσσαλία, 17 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στα Ιόνια Νησιά, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 8 στη Δυτική Μακεδονία και 7 στην Ήπειρο.

Από την ανάλυση των συγκεκριμένων στοιχείων προκύπτει ότι το 3,85% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Παράλληλα, από τους 442 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση), οδηγούσαν 47 άτομα.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα.

Κι όλα αυτά, λίγα μόνο 24ωρα προτού ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προβεί σε εξαγγελία περί αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με νέα «τσουχτερά» πρόστιμα να περιμένουν στο εξής τους παραβάτες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ