Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των κατοίκων στο Μάτι: Νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 6 εκατ. ευρώ

Must Read

Στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών στο Μάτι, στέκεται ενεργά η Περιφέρεια Αττικής, με νέες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής μέριμνας,με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην προσπάθεια αποκατάστασης, οικονομικής ανόρθωσης αλλά και επιστροφής στην κανονικότητα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης για τις 102 ανθρώπινες απώλειες που άφησε πίσω της, η τραγωδία στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018.

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του, πρόκειται για μια νέα πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, αλλά και για την ίδρυση νέων, στις πληγείσες περιοχές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στους πληγέντες από πλημμύρες και φωτιές δήμους. Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 200.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Αττικής, έχει
δρομολογήσει και υλοποιεί παρεμβάσεις όπως είναι η έγκριση και διάθεση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020 οικονομικής ενίσχυσης λόγω απώλειας εισοδήματος, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ σε 369 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα τους δήμους που επλήγησαν από πλημμύρες και φωτιές, με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ακόμη, έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία δομής ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να επανέλθουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Σημειώνεται, ότι η εν λόγω δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συνεχίσει στη χρηματοδότηση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κατοίκων.

«Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε σε οικονομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο την ευάλωτη αυτή περιοχή και τους ανθρώπους της που χρήζουν σταθερής μέριμνας και υποστήριξης. Είμαστε κοντά τους με συγκεκριμένα έργα και πράξεις και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά. Το Μάτι και μαζί η τοπική κοινωνία, πρέπει να επουλώσουν τις πληγές τους και με τη δική μας στήριξη να οικοδομήσουν την επόμενη ημέρα. Προσπαθούμε συντεταγμένα, με σχέδιο, και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This