Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Αποκαλυπτική έρευνα για το πως βλέπουν τα ελληνοτουρκικά Έλληνες και Τούρκοι! Συμφωνούν πουθενά;

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έρευνα επικαιρότητας σε Ελλάδα και Τουρκία πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ RESEARCH για θέματα σχετικά με την ελληνοτουρκική ένταση και την Ανατολική Μεσόγειο, την Αγία Σοφία, αλλά και τον κορωνοϊό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα πολίτες των δύο χωρών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 806 άτομα από όλη την ελληνική επικράτεια και 1002 άτομα από όλη την τουρκική επικράτεια.

Αυτό που αναδεικνύεται από την έρευνα είναι πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν συσπειρώνει την κοινωνική πλειοψηφία στην Τουρκία, ενώ όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, τα δύο τρίτα της τουρκικής κοινής γνώμης προτιμούν τον διάλογο για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή και δεν προκρίνουν τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

Αντίθετα, οι Έλληνες της έρευνας θεωρούν προσβλητική και επιθετική την τουρκική πολιτική (Αγία Σοφία -γεωτρήσεις σε Αιγαίο/Κύπρο, παρουσία πολεμικού στόλου) και γενικά θεωρούν την Τουρκία ως απειλή, και παρουσιάζονται πιο έτοιμοι για τυχόν χρήση στρατιωτικών μέσων.

Αναλυτικά τα γραφήματα της έρευνας:

Γενικό κλίμα: Η πορεία της χώρας & τα κυρίαρχα συναισθήματα


Covid-19

ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

Πολιτική ηγεσία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]