Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Ηράκλειο: Εργοδότης πλάκωσε στο ξύλο τον μάγειρα του εστιατορίου του

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας έλαβε χώρα σε εστιατόριο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο οξύθυμος ιδιοκτήτης του εστιατορίου επιτέθηκε σε υπάλληλο του που εργαζόταν ως μάγειρας χτυπώντας τον βίαια μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών και Λοιπού προσωπικού κουζίνας με ανακοίνωσή του, ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις νόμιμες διαδικασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας καταδικάζει με το τον απερίφραστο τρόπο περιστατικό σωματικής βίας σε εργαζόμενο – μάγειρα που εκδηλώθηκε σε εστιατόριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον εργοδότη του. Το σωματείο στέκεται και στηρίζει τον εν λόγω εργαζόμενο αλλά και κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και απαιτούμε να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος. Η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν τα δέοντα.

Τέλος, το σωματείο θέλει να τονίσει ότι η σκόπιμη επιβολή δύναμης είτε σωματικής είτε ψυχολογικής είτε ηθικής σε χώρους εργασίας είναι απολύτως απορριπτέα και θυμίζει τελείως άλλες εποχές. Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σωματικές είτε ψυχολογικές στον εργαζόμενο, οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να είναι θανάσιμες. Αποτελεί πάγια ανάγκη το κλίμα στους χώρους εργασίας να διαπνέεται υπό το πρίσμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συναδελφικότητας, σεβασμού και σοβαρότητας. Σίγουρα, τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ