Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Σοκαριστικό θέαμα – Πυροβόλησαν και σκότωσαν ζαρκάδι στη Παύλιανη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Χθες ήταν η Παγκόσμια ημέρα ζώων (04/10/2020), ωστόσο κάποιοι δεν συγκινήθηκαν. Στη Παύλιανη, ένα άτυχο ζαρκάδι δέχτηκε σφαίρα στο πόδι δυστυχώς όμως υπέκυψε από την ποσότητα αίματος που έχασε.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα, ξέσπασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, για το θλιβερό συμβάν.

«Δηλώνω συγκλονισμένη!

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και η “συμβολή” του συμπολίτη μας κυνηγού… ήταν ένα νεκρό ζαρκάδι…

Για την ιστορία αναφέρω ότι σήμερα το μεσημέρι δέχτηκα τηλεφώνημα από επισκέπτες της Παύλιανης οι οποίοι εντόπισαν ζαρκάδι με σπασμένο πόδι μέσα στο πάρκο.

Αμέσως επικοινώνησα με το Δασαρχείο και εστάλη αυτοκίνητο να το παραλάβει .

Συγχρόνως επικοινώνησα με την κ. Γανωτή στο ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, για οδηγίες.

Μετά από εσπευσμένη κλήση μου ο κ.Σωτήρης Σωτηρίου έσπευσε και άνοιξε το κτηνιατρείο του στην οδό Βασιλικών στη Λαμία και μας περίμενε .

Η σφαίρα είχε χτυπήσει το πόδι, είχε δημιουργηθεί τρύπα και είχε βγει από την άλλη πλευρά.

Στο ζώο χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και δέθηκε προσωρινά το πόδι.

Πάνω που κανονίζαμε τη μεταφορά του για αύριο σε συνεννόηση με το ΑΝΙΜΑ, το ζώο κατέληξε λόγω του ότι είχε χάσει πολύ αίμα….

Ευχαριστώ τον κ.Σωτηρίου για την όλη του βοήθεια, για την οποία μάλιστα δεν δέχτηκε χρήματα, παρόλο του ότι ήταν αργία και ο χρόνος και τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν πολλά.

Επίσης τους υπαλλήλους του Δασαρχείου για την όλη συμβολή τους στην περισυλλογή και μεταφορά του ζώου στη Λαμία, καθώς και τους επισκέπτες οι οποίοι ειδοποίησαν.

Τι να πω για τον άνθρωπο που του στέρησε τη ζωή…Και κυνηγός, δηλαδή κάποιος που έχει χόμπι να σκοτώνει…και λαθροκυνηγός…απαγορεύεται η θήρευση ζαρκαδιών…

Μια λέξη μόνο είναι κατάλληλη. ΝΤΡΟΠΗ του!

Κρίμα που δεν σώθηκε το ζώο!»

Πηγή: lamiareport.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ