Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Αν διπλασιαστούν τα κρούσματα σε μια εβδομάδα τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να τα διαχειριστούν» (video)

H πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη και καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Must Read

Την έντονή ανησυχία της εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη,  καθώς, όπως επισημαίνει και η ίδια, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από από αυτόν των καταγεγραμμένων.

Η κα. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Επίσης τόνισε πως «αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία».

Η ίδια εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για την τον αυξημένο αριθμό θανάτων και επισήμανε την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Όσον αφορά τα τοπικά lockdown η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τα θεωρεί αναγκαία προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποφευχθεί η διασπορά προς τις άλλες πόλεις.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά, είπε πως στα κλαμπ όπου υπάρχει πολύς κόσμος ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλα 100 άτομα.

Λινού: Σε μία εβδομάδα θα έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων

Παράλληλα η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα και στις 24 Οκτωβρίου ανεβήκαμε στα 935. 

Η κα. Λινού τόνισε πως αν δεν αποδώσουν τα μέτρα σε μια βδομάδα θα διπλασιαστούν τα κρούσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This