Τρίτη 15/6/2021

Πλιάτσικο στη βαριά σκιά του Εγκέλαδου: Μετανάστες ρήμαξαν «λαβωμένα» καταστήματα στη σεισμόπληκτη Σάμο!

Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες εγκατέλειψαν τα καταστήματά τους, φοβούμενοι το επερχόμενο τσουνάμι

Την ώρα που οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Σάμου προσπαθούσαν να συνέλθουν από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, οργανωμένες ομάδες μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ επιδίδονταν σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο, αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μέσα από τα καταστήματα που είχαν εκκενωθεί!

Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες στη Σάμο, οι μετανάστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι είχαν βγει από τα καταστήματά τους στην παραλιακή οδό, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε μετά τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Έτσι, μόλις λίγα λεπτά μετά τον φονικό σεισμό που σκόρπισε τον πανικό στο νησί και αφότου οι επιχειρηματίες εγκατέλειψαν τα καταστήματά τους για να γλιτώσουν από τα νερά της θάλασσας, που παράσερναν τα πάντα, ομάδες αλλοδαπών εξόρμησαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και άρχισαν να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!

Δείτε επίσης: Ντροπή! Μετανάστες έκαναν πλιάτσικο σε μαγαζιά στην Σάμο (video)

Όταν οι μαγαζάτορες επέστρεψαν στην παραλιακή οδό διαπίστωσαν έντρομοι ότι, εκτός από τις ζημιές που προκάλεσε στα καταστήματά τους το μίνι παλιρροϊκό κύμα, είχαν «κάνει φτερά» πολλά από τα εμπορεύματά τους, με αποτέλεσμα να καταγγείλουν τις κλοπές στις αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Εντόπισαν μόνο έναν

Ύστερα από αυτό άνδρες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου άρχισαν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες που κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλεμμένα είδη. Ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο έναν μετανάστη που συμμετείχε στο πλιάτσικο. Στην κατοχή του βρέθηκαν είδη ρουχισμού που είχαν κλαπεί από μια τοπική επιχείρηση και έτσι συνελήφθη.

Προανάκριση για τις κλοπές και τον εντοπισμό των υπόλοιπων πλιατσικολόγων διενεργεί η Ασφάλεια Σάμου.

(φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ