Το στολίδι πολιτισμού του Πειραιά «γιο γιο» για χάρη του Μαρινάκη και του GNTM

Δεν θα είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους όσοι έχτισαν το ιστορικό αυτό νεοκλασικό κτίριο το 1895

Must Read

«Γιάννης κερνάει και… Βαγγέλης πίνει». Κάπως έτσι φαίνεται ότι λειτούργησε η δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, η οποία παραχώρησε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη διαδικασία για χορήγηση σχετικής άδειας από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του δήμου.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Δημοτικοί σύμβουλοι που είναι μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΝ, το οποίο έχει την αρμοδιότητα παραχώρησης της χρήσης του δημοτικού θεάτρου, ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής, μετά την προβολή των μαγνητοσκοπημένων συναυλιών του «Σπίτι με το Mega» με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Έκπληκτοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι που έπρεπε να αποφασίσουν για την παραχώρηση ή μη του δημοτικού θεάτρου, είδαν τις δύο συναυλίες στις οθόνες του Mega που, διόλου συμπτωματικά, ανήκει στον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού του κυρίου Μαρινάκη έκανε άνω κάτω το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στην τελευταία συνεδρίασή του, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της μειοψηφίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΟΠΑΝ Βάνα Μελά ενημέρωσε το Σώμα ότι κλήθηκε να εγκρίνει εκ των υστέρων την πραγματοποίηση των μαγνητοσκοπημένων συναυλιών του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με απλά λόγια: Το στολίδι πολιτισμού του Πειραιά μετατράπηκε άτυπα σε… στούντιο για τη μαγνητοσκόπηση των δύο συναυλιών, χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση.

Η κυρία Μελά τόνισε ότι είναι πολύ σοβαρό να μην έχει προηγηθεί η σύγκληση του Δ.Σ. του οργανισμού προκειμένου να αποφασίσει για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν δήλωσαν ότι ένιωσαν… μαριονέτες

Ο αρμόδιος πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Μώραλη, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για το σκάνδαλο της ενοικίασης του θεάτρου χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δ.Σ. Αρκέστηκε να αναφέρει πως το θέμα δεν τέθηκε σε συνεδρίαση του ΟΠΑΝ, καθώς είχε αρρωστήσει η… γραμματέας. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον η παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου χωρίς απόφαση του αρμόδιου οργάνου. Μάλιστα, ο κύριος Βουράκης επιτέθηκε λεκτικά στη Βάνα Μελά, λέγοντας ότι όλα αυτά τα έκανε για να «χτυπήσει» τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το θέμα έκλεισε εσπευσμένα ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας κάλεσε τον πρώτο τη τάξει σύμβουλο της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» Βαγγέλη Μαρινάκη να τοποθετηθεί στη συζήτηση, καθώς αναφερόταν στο πρόσωπό του. Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε, παρότι είχε δηλωθεί ως… παρών στο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο…

Και… πασαρέλα του «GNTM»

Ομως μετά το σκάνδαλο με τις συναυλίες για λογαριασμό του Mega, η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη και ο αρμόδιος οργανισμός του δήμου, εκτός από καλλιτεχνικές ανησυχίες, επέδειξαν ενδιαφέρον και για τα… ντεφιλέ, μια και παραχώρησαν το δημοτικό θέατρο και για τις ανάγκες του «Greece’s Next Top Model» στο Star.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, που αποτελεί το πολιτιστικό στολίδι της πόλης, με μια ξεχωριστή ιστορία 125 ετών, θα μετατραπεί σε… πασαρέλα για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σόου, με άντρες και γυναίκες μοντέλα.

Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτέλεσε χώρο δημιουργίας για σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ενώ το φουαγιέ του φιλοξένησε συναυλίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Και όμως, τώρα η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη μέσω του ΟΠΑΝ και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του το παραχωρεί για ένα τηλεοπτικό σόου με μοντέλα που -αν μη τι άλλο- δεν προάγουν τον πολιτισμό ή τουλάχιστον δεν θα είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους όσοι έχτισαν το ιστορικό αυτό νεοκλασικό κτίριο το 1895…

Αντιδράσεις

Η απόφαση για την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σόου «GNTM» προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας Γιώργου Βίτσα και Βάνας Μελά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βίτσας της παράταξης του Ν. Βλαχάκου, μάλιστα, δήλωσε στην «Espresso»: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο πολιτισμού για την πόλη. Είναι σημείο αναφοράς. Το λίκνο του πολιτισμού του Πειραιά. Κάθε πράγμα ταιριάζει στον χώρο του. Το σόου είναι άλλη ιστορία. Δεν πρέπει να γίνει στο δημοτικό θέατρο. Αυτό το σύμβολο πολιτισμού πρέπει να το δίνουμε σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό. Διαφώνησα και αποχώρησα από τη συνεδρίαση του ΟΠΑΝ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική σύμβουλος Βάνα Μελά της παράταξης «Μπελαβίλα», η οποία επίσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΟΠΑΝ που έλαβε την απόφαση για την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου για τις ανάγκες των μοντέλων του Star.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που θα χρησιμοποιηθεί το δημοτικό θέατρο για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σόου, καθώς είχε γίνει… πασαρέλα και τον Οκτώβριο του 2019. Ομως τότε δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στον ΟΠΑΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This